Yeni Apple Watch modellerinde bir skandal daha!

0
1.247 Okunma

Apple’ın son dönemlerde çıkarttığı Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modelleri ile kullanıcılar bazı problemler yaşıyor. Bu modeller geçtiğimiz aylarda Massimo’nun açtığı dava ile ABD’de bulunan mağazalardan kaldırılmıştı. Günümüze baktığımızda ise daha önceki problemlere bir yenisinin daha eklendiğini görüyoruz. Kullanıcıların başı Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’de bulunan hayalet dokunuş sorunu ile oldukça dertte gibi. Peki bahsi geçen bu sorun nedir? İşte detaylar…

Yeni Apple Watch modelleri olan Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’de hayalet dokunuş problemi!

Apple son dönemlerde yaşadığı problemler ile oldukça gündemde. Geçtiğimiz dönemlerde firma bir dava ile karşı karşıyaydı. Massimo’nun açtığı bu dava sonucunda ise Watch Series 9 ve Ultra 2’de bulunan kandaki oksijeni ölçme özelliği kaldırıldı. Ardından ABD’de bir satış yasağı problemi ile karşılaştı. Bu kez de bu iki saatte bulunan hayalet dokunuş problemi çıktı. Akıllı saatlerin kullanıcıları son dönemlerde hayalet  dokunuş problemi ile Apple’a geri bildirimlerde bulunmaya başladı.

apple watch hayalet dokunuş sorunu

 

Hayalet dokunuş dediğimiz özellik ekrana herhangi bir temas olmadan ekranın kendi kendine bir temas algılaması ve tepki vermesi anlamına geliyor. Yani söz konusu olan bu iki modelde kullanıcı saatin ekranına herhangi bir dokunuş yapmasa da saat sanki biri dokunuyormuş gibi algılayıp ona göre işlem yapıyor.

Apple çalışanları bahsi geçen problemin farkında olduklarını ve sorun hakkında çözüm arayışına girdiklerini belirtti. Ancak markadan herhangi bir çözüm önerisi de henüz gelmedi. Bunun yanında bazı forumlarda geçici çözüm önerileri sunuluyor. Bunlardan ilki sorun olan modelleri kapatıp açma yöntemi. İkincisi ise  Apple Watch Series 9 veya Ultra 2 modellerini sıfırlamak. Ancak bu çözümlerin sonucunun kesin olmadığını ve geçici olduğunu belirtmekte fayda var.

Öte yandan bu problemin ne kadar kullanıcıyı etkilendiğini belirlemek zor. Aynı zamanda bu can sıkıcı sorunun kaynağının yazılımsal mı donanımsal mı olduğu da bilinmeyenler arasında yer alıyor. Markanın diğer saatlerinde böyle bir sorunun gözlemlenmediğini de belirtelim.

Apple, patent engeline takıldı! 2 Apple Watch modelini mağazasından kaldırdı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz