Yeni başlayanlar için en iyi Instagram ipuçları

0
124 Okunma

Instagram, çok sevilen ve 7’den 70’e herkes tarafından kullanılan sosyal paylaşım sitesidir. Paylaşımlar ile eğlenmenin yanı sıra online olarak işlerinizi de sosyal medyadan yürütebilirsiniz. İlk olarak dışarıdan kullanımı karmaşık olarak görülse de kısayolları öğrendikten sonra Instagram’da paylaşım yapmak hiçte zor değil. Siz de yeni başlayanlar için en iyi Instagram ipuçları ile eğlenceli paylaşımlar yapabilirsiniz.

En iyi Instagram ipuçları

  • Gönderilerini aralıklı olarak paylaş 

instagram kullanım ipuçları

Sosyal medya uygulamaları herkesin yoğun iş ortamından kaçış noktası. Gün içerisinde birçok video ve resim paylaşıyoruz. Bazıları Instagram hesabını kişisel olarak kullanırken, bazıları ise örgü, yemek, makyaj gibi içerikleri paylaştığı hesapları kullanıyor. Gün içerisinde veya hafta boyunca paylaştığımız içerik sayısını öncesinde planlamayı unutmayın.

Instagram’da paylaşım yapıyoruz ve takipçi sayısının yükselmesini bekliyoruz. Ancak aynı gün içerisinde birden fazla fotoğraf yüklemek takipçilerinizin sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Bu yüzden planlı şekilde paylaşım yapmaya çalışın. Ancak uzun süre de hesabı boş bırakmayın.

  • Paylaşımlarınıza uygun hashtag kullanın 

Özellikle Instagram’da yapılan en büyük yanlış paylaşıma uygun olmayan hashtag kullanımı. Bazı kullanıcılar bunu farklı etiketlerden takipçi kazanmak için yapıyor olsa da doğru yöntemleri kullanmakta fayda var. Paylaştığınız fotoğraf veya videoya uygun olan hashtag’ler size kalıcı takipçi ve artan beğeni sayısı getirecektir.

  • Karma içerik paylaşımı yapın 

instagram kullanım ipuçları

Instagram ilk kullanıma sunulduğunda sadece fotoğraf paylaşımı yapılabiliyordu. Şimdi ise fotoğraf dışında Reels paylaşımları da yapabiliyoruz. Kullandığınız sayfayı büyütmek istiyorsanız Reels akımlarına da göz atabilirsiniz. Reels videolar sanıldığından daha çok izleniyor ve beğeni alıyor.

  • Fazla selfie paylaşımı yapmayın

Yıllar geçtikçe sosyal medya platformlarındaki paylaşım şekilleri değişiyor. Instagram’ın ilk yıllarında popüler olan selfie akımı artık günümüzde o kadar da rağbet görmüyor. Artık daha çok profil düzenine dikkat ediliyor. Hatta o düzene uygun olacak şekilde paylaşım yapılıyor.

  • Diğer kullanıcıları beğeni yağmuruna tutmayın 

instagram ipuçları

Sizi paylaşımlarınızdan doğru takip eden kullanıcıları beğeni yağmuruna tutmayın. Belki birkaç tane iyi bulduğunuz fotoğrafı beğenmeniz yeterli olacaktır. Aksi takdirde ilk başta güzel gibi görünse de arka arkaya gelen bildirimler telefonun sesi açıksa sinir bozucu olacaktır.

  • Filtre kullanın 

Bazı fotoğraflar ne kadar güzel olsa da ışığı yeterli olmayabilir. Bu durumlarda en iyi yol filtre programları kullanmaktır. Hesabın genel durumuna göre kullanılan filtreler sayfanızı daha şık gösterecektir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz