Yeni ilişkide sosyal medya şifrenizi paylaşır mıydınız?

0
197 Okunma

Kadın ve erkeklerin fikir alışverişi yaptıkları platform KizlarSoruyor üyelerine ”Yeni başlayan bir ilişkide sevgilin sosyal medya şifrelerini istese ne yapardın?” sorusu yöneltildi.

Günümüzde artık ilişkilerin boyutları da teknoloji ile birlikte değişiyor. İkili ilişkilerde insanların birbirlerine olan güvenleri azalmış durumda. Buna sebep olan ise tabiki de artan ulaşılabilirlik, her şeyin elimizin altında olması ve bireyselleşmeyle birlikte kendini gösteren ben merkezcilik. Haliyle ilişki içerisinde eğer karşı tarafa fazla güvenilmiyorsa çeşitli şekillerde kontrol edilmeye çalışılıyor. Özellikle ülkemizde durum böyle.

Ülke olarak ilişki konularında kıskanç yapımızla öne çıkıyoruz. Peki bu güvensizlik yeni ilişkilerimize nasıl etki ediyor? İşte sorulan soru sonucunda ortaya çıkan oranlar.

Erkekler şifrelerini paylaşmaya daha meyilli

Ankete katılanların %60‘ı ”Vermezdim, her insanın kendine özel bir alanı kalmalı ilişkide” seçeneğini tercih ederken, erkeklerin şifrelerini vermeye daha meyilli oldukları da görüldü.

Kadın-erkek dağılımına bakıldığında şifrelerini paylaşmaya daha sıcak bakan erkeklerin yüzde 41‘i ”Tabii ki verirdim, ilişkide gizli saklı olmamalı, saklayacak bir şeyim de yok zaten” cevabını verirken; kadınlarda bu oran yüzde 38 olarak görüldü.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz