Yeni iPad Air tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

0
818 Okunma
apple, apple event, yeni iPad air, apple watch series,

Dün akşam gerçekleşen Apple Event’i Türkiye saati ile 20.00’da başladı. Birçok kullanıcıyı heyecanlandıran etkinlikte yeni ürünler tanıtıldı.  2 saate yakın süren canlı yayında hangi ürünler tanıtıldı. Etkinlikte en dikkat çekici ürünlerden bir kuşkusuz Yeni iPad Air. Peki özellikleri ve fiyatları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Apple’ın klasiği haline gelen ürün tanıtımında yeni Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE, Apple Fitness Plus ve yeni iPad Air tanıtıldı!

Yeni iPad Air özellikleri

İşlemci: 6 çekirdekli Apple A14 Bionic
Ekran: 10.9 inç IPS ekran – 2360 x 1640 piksel – True Tone / P3
Arka Kamera: 12 Megapiksel geniş açılı – f/1.8 diyafram – 4K / 60 FPS video kaydı
Ön Kamera: 7 Megapiksel – f/2.0 diyafram – 1080p / Full HD video kaydı
Depolama: 64 GB – 256 GB
Kablosuz Bağlantı: 802.11ax Wi-Fi 6 – Bluetooth 5.0 – Hücresel Bağlantı
Boyut ve Ağırlık: 247,6 mm x 178,5 mm x 6,1 mm – 460 gram
Ek Özellikler: Stereo hoparlör, Apple Pencil ve Magic Keyboard desteği
Renkler: Gümüş – Uzay Grisi – Roze Altın- Yeşil – Gök Mavisi
Kutu İçeriği: iPad Air, 1 metre USB-C şarj kablosu, 20W USB-C adaptörü

apple, apple event, yeni iPad air, apple watch series,

Yeni iPad Air‘in görünüşüne bakıldığında iPad Pro gibi tam ekran bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Beş farklı renk alternatifiyle  kullanıcıları ile buluşan iPad Air, 10.9 inç ekran boyutunda. Ayrıca Apple bu etkinlikte yeni A14 Bionic işlemcisiyle çalıştığını da duyurdu.

Ön tarafta 7 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip kamera yer alıyor. Smart HDR desteğine sahip olan bu kamera sayesinde 1080p / 60 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün. Arka tarafa geçtiğimizde ise 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip kamera bizleri karşılıyor. 4K / 60 FPS video kaydı gerçekleştirebilen bu kamera, ağır çekimde 240 FPS’ye çıkabiliyor.

Öncesinde ana ekran düğmesinde yer alan Touch ID artık üst düğmede yer alıyor. Böylelikle, Apple bir ilk gerçekleştirerek Touch ID’yi ana ekranında kullanmıyor. Bu Apple’ın mobil cihazlarda yaptığı bir yenilik. Yeni Air ayrıca ilk kez iPad Pro gibi USBC’ye sahip.

Yeni iPad Air fiyatı

Yeni iPad Air fiyatı ülkemizde 5799 TL olarak belirlendi. 256 GB’lık modeli almak isteyenlerin ise 7199 TL ödemesi gerekiyor. Gümüş, Uzay Grisi, Roze Altın Yeşil ve Gök Mavisi renk seçenekleri sunuluyor.

TikTok moda haftalarındaki podyum şovlarını canlı yayınlayacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz