Yıllar önceden günümüz teknolojilerini yaşatan mobil oyunlar!

0
1.026 Okunma

Mobil dünya bambaşka bir yere evrildi. Günümüzde birbirinden yetenekli akıllı telefonlar ardı ardına satışa çıkıyor. Bu modeller telefonlardan oynanan oyun algısını da değiştirdi. Artık bilgisayar oyunu kalitesinde birçok mobil oyun var. Geçmişten günümüze bambaşka bir hal alan mobil oyun dünyasında siz de zaman zaman eski oyunları özlemle anıyor musunuz? Peki bunlardan kaçını hatırlıyorsunuz? Gelin kısa bir nostalji turuna çıkalım. İşte bir döneme damga vuran mobil oyunlar…

Nokia 3310 efsanesini bilmeyen yoktur. Öyle ki telefon yıllar sonra günümüze ayak uyduracak şekilde yenilendi ve tekrar satışa sunuldu. 3310’u efsane yapan özelliklerden biri de içindeki Snake oyunuydu. Snake’in modern versiyonu yeni 3310’da bile kullanıldı.

3310’da efsane olan bir oyun daha vardı: Space Impact. Bu uzay macerası oyunu Nokia N97’ye kadar çoğu Nokia modelinde varlığını sürdürdü.  

Bounce

Cep telefonlarının ekranı renklenince oyunlar da daha renkli ve eğlenceli hale geldi. Bu zamanlarda Bounce furyası başladı. İlk defa Nokia 7250 telefonu ile hayatımıza giren Bounce daha sonrasında birçok Nokia modelinde kendine yer buldu. 

Munkiki’s Castles

3 boyutlu oyunlar şimdi size günümüz teknolojisiymiş gelebilir. Ancak Nokia 3410’daki Munkiki’s Castles, telefonda 3 boyutlu oyunu bize gösteren ilk cihazdı. Oyun bize o yıllarda 3 boyutlu oyun oynamak için yüksek çözünürlüklü ekrana ve renklere ihtiyaç olmadığını gösterdi.

Mozzies

Bir başka günümüz teknolojisi sandığımız artırılmış gerçeklik, aslında Siemens SX1 modelindeki Mozzies oyununda vardı. Pokemon Go ile mantık olarak benzeyen Mozzies’te de sinek yakalanıyordu. Hem de artırılmış gerçeklik ile sanki sinekler bulunduğunuz ortamdaymış gibi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz