Mutfaklarda hem kış hazırlıkları hem de yaklaşan Kurban Bayramı telaşı başlamak üzere… Rendelenen ya da dilimlenen domatesler, közlenip poşetlenen patlıcan ve kırmızı biberler, ayıklanıp domatesle kavrulan taze fasulyeler ve etler, derin dondurucularda yerlerini almaya hazırlanıyorlar.
Kış hazırlığı yaparken derin dondurucuya konulacak ürünleri doğru bir şekilde hazırlamak ve paketlemek büyük önem taşıyor. Kış hazırlıkları başlarken yiyecekleri, derin dondurucuda saklama yöntemlerini Profilo açıklıyor.
- Yemeklere lezzet katan domatesleri derin dondurucuya koymadan önce rendeleyin ya da kalın dilimler halinde doğrayıp poşetleyin.
- Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip poşetleyin.
- Pırasa, soğan, yeşilbiber, dolma biberi yıkayıp ayıklayın ve kuruladıktan sonra haşlamadan poşetlere koyup dondurun.
- Taze fasulyeyi ayıklayın. Domatesle kavurup saklayın.
- Bamyayı güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra saplarını ayıklayın. 1kg. bamya üzerinde 1 büyük limonun suyunu gezdirin ve içine hiç kaşık sokmadan kabı sallayarak karıştırdıktan sonra poşetleyin.
- Nohut ve fasulyeyi haşlayın, porsiyonlara bölüp poşetleyip saklayın.
- Barbunya, bezelye, kuru fasulye, börülceleri 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Soğuduktan sonra süzüp buzdolabı poşetlerine koyun.
- Balık, sucuk, hazır yemek ve hamur işlerini derin dondurucuda 6 aydan fazla saklamayın.
- Peynir, kümes hayvanlarının eti ve diğer etleri 8, sebze ve meyveleri 12 aya kadar saklayın.
Dondurulmuş besinlerin kalitesinin bozulmaması ve sağlıklı bir şekilde tüketebilmesi için -18 derecede öngörülmüş olan depolama sürelerini aşmayın. Bunun için de hazırladığınız yiyecekleri derin dondurucuya koyarken hazırlanan tarihi yazabilirsiniz.
Profilo’dan tezgah altına özel derin dondurucu
Profilo, yatay ve dikey derin dondurucularına yeni bir tezgah altı derin dondurucu modeli ekledi. Tezgah altı seviyesine uygun olarak tasarlanan Profilo’nun yeni derin dondurucusu, 3 çekmecesi ve 92 litrelik iç hacmiyle dar alanlara uygun. A++ enerji sınıfına ait ürün, 139 kWh enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor.