YouTube, AI tarafından oluşturulan video özetlerini test ediyor

0
132 Okunma

YouTube, kullanıcı deneyimini geliştirmek için mobil, web ve TV uygulamalarına sürekli olarak yeni özellikler ekler. Google’ın sahip olduğu platformun, eski Premium hesapların fiyatlarını yükseltme kararı gibi bazı değişiklikleri, uzun süredir abone olanlarla pek iyi gitmedi.

YouTube, ne izleyeceğinizi seçmenize yardımcı olmak için AI tarafından oluşturulan özetleri test eder

Bununla birlikte, YouTube ilerlemeye devam ediyor ve operasyonun arkasındaki beyinler, hem içerik oluşturuculara hem de izleyicilere odaklanan yeni işlevler eklemeye devam ediyor. Son zamanlarda akış hizmetine bir avuç eksik test özelliğinin eklendiğini gördük ve yapımcılar şimdi bir tane daha ekliyor – yapay zeka tarafından oluşturulan video özetleri.

Bu deneylerin yayınlanmasını gösteren bir destek sayfasında YouTube ekibi, video özetlerinin şimdilik yalnızca İngilizce olarak otomatik olarak oluşturulacağını söylüyor. Bunlar, şirkete göre kullanıcılara “bir videonun ne hakkında olduğuna dair hızlı bir genel bakış” sağlamak için tasarlanmıştır. Sürüm notu, bunların içerik oluşturucuların kendileri tarafından gönderilen yazılı özetlerin yerine geçmediğini belirtir.

youtube-ai-tarafindan-olusturulan-video-ozetlerini-test-ediyor-1

Bu AI tabanlı özetler, şu anda az sayıda izleyici ve video ile test ediliyor, YouTube’un söylediğine göre, nerede görünecekleri konusunda herhangi bir spesifiklik yok. Ancak bu özetler şu anda yalnızca İngilizce videolarla test edildiğinden, kullanılabilirlik belirli bölgelerle sınırlı olabilir.

YouTube, bu yeni özetlerle karşılaşan izleyicileri geri bildirimlerini paylaşmaya teşvik ediyor. Ne yazık ki, hiçbir ekran görüntüsü sağlanmadı, bu nedenle metnin nasıl görüneceğini tahmin etmek herkesin elinde. Ancak YouTube, bu özetlerin hem izleme hem de arama sayfalarında görüneceğini, belki de kullanıcı tarafından oluşturulan video özetlerinden ayırt etmek için bir sorumluluk reddi beyanıyla birlikte onaylar.

Bu özetler Pazartesi günü kullanıma sunulmaya başlandı, bu nedenle uygun olan kullanıcılara gösterilmeye başlamaları gerekiyor. youtube.com/new adresine giderek ve seçtiğiniz Google hesabıyla oturum açarak bu eksik test edilen eklemelerden bazılarını deneyebilirsiniz .

Tüm deneysel içeriklere erişim garanti edilmese de, kayıtlı kullanıcılar bunlardan bazılarını deneme şansına sahip olacak. Kısa bir süre önce, Premium kullanıcıların yanlışlıkla ekrana dokunmalarını önlemek için medya oynatımı sırasında ekranı kilitleyebildiği yeni bir özellikle karşılaştık . Bu arada, bir YouTube Shorts yorumunu başka bir Shorts’a dönüştürme özelliği daha yakın zamanda test ediliyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz