Youtube aracılığıyla bilimsel bir keşfe imza atıldı!

0
1.020 Okunma

Youtube, bugünlerde en çok tercih edilen çevrimiçi video paylaşım platformlarından biri. Pek çok kullanıcı burada kendi içeriklerini paylaşarak milyonlarca kişiye erişebiliyor. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan bu içeriklerden biri sayesinde Youtube’da  çok önemli bilimsel bir keşif yapıldı. Peki bilim dünyasına oldukça ses getirecek bu keşif ne? İşte detaylar…

Youtube sayesinde yapılan bilimsel keşif ne?

Youtube’da pek çok küçük hücreyi mikroskop ile inceleyerek platformda içerik üreten Fabian Weston adlı bir kullanıcı bilimsel bir keşfe imza attı. Weston’un oldukça az abone sayısı bulunan ve abone sayısı ile orantılı olarak düşük izlenme sayısına sahip Protist Lab Films adlı Youtube kanalında izleyiciler bir ilke tanıklık etti.

Youtube bilimsel keşif

Yarı hayvan ve yarı insan yaşam formlarına Euglenoid adı veriliyor. Bu formlara, Weston’un Youtube kanalında incelediği ilkel çağlara ait bir dönemden kalma fosil üzerinde rastlandı. Rastlanılan bu özel yaşam formlarının bir hayvan gibi beslendiği ve bitkiler gibi fotosentez yaptığı ortaya çıktı.

Weston’un kendi halinde yaptığı deneyler sonucu ortaya çıkan bu keşif, biyoloji bilim dünyasını oldukça şaşırttı. Fabian Weston, bunun yanı sıra paylaştığı videoları bir hobi olarak izleyiciler ile buluşturduğunu ve bu videoların bilime, minik de olsa bir katkı sağlamasından mutlu olduğunu açıkladı.

Bilim insanları ise, oldukça nadir görülen Euglenoid yaşam formunun kökenin çok eskilere dayandığını belirtti. İlerleyen günlerde konuyla ilgili araştırmalar yapıldığı süreçte  insan ırkının dünyadaki evrimleşme sürecine ışık tutulabilir. Ve bu durum bir açıklığa kavuşabilir.

Ünlü Hollandalı bilim insanlarından olan Bas van de Schootbrugge, özel yaşam formları hakkında uzmanlaşmış bir isim. Bu sebeple Weston’a çektiği videolar için teşekkürlerini sundu. Ayrıca oldukça nadir olan Euglenoid yaşam formları hakkında yeni makaleler yazacağını da belirtti.

Instagram için 50 Mp kamera! Realme 12 Plus özellikleri ortaya çıktı!

Aşağıda Weston’un paylaştığı videoya ulaşabilirsiniz..

Peki siz Youtube aracılığıyla yapılan bu bilimsel keşif hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu keşif bilime ne gibi bir katkı sağlayacak? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz