YouTube kanalının daha görünür olması için ne yapmak gerekiyor?

0
120 Okunma

YouTube kanalı oluşturmak kolay bir işlemdir. Ancak kanalı büyütmek için yeterli abone sayısını bulmak kolay değildir. Kaliteli içerikler üreterek ve bir takım adımları uygulayarak YouTube kanalını herkes tarafından görünür yapmak mümkün. Peki nasıl? İşte yanıtı…

YouTube kanalı nasıl görünür hale getirilir?

YouTube’da kanal oluşturmak ve video paylaşımı yapmak kolay bir işlemdir. Video paylaşımı için sadece bir telefonla bile çekim yapılabilir. Aynı zamanda telefonda bulunan montaj programları ile çekilen görüntüler hızlıca düzenlenebilir.

YouTube’da kalıcı olmak ise belli bazı adımları uygulamaktan geçiyor. Bu adımları uygulayarak kanalınızı daha kalıcı ve bilinir yapmanız mümkün.

  • Akılda kalıcı isimler tercih edin 

Diğer kişilerin sizi izlediklerinde tekrar hatırlayabilmeleri için akılda kalıcı kullanıcı adları seçmeye özen gösterin. Kanalınıza verdiğiniz isim oluşturduğunuz içerikler ile uyum sağlamalı.

  • İlk paylaşım tanıtım videosu olmalı 

“Kanalınızda nasıl içerikler olacak?” sorusunun yanıtını oluşturacağınız tanıtım videosu ile yanıtlayabilirsiniz. Bu şekilde siz daha diğer videoları yüklemeden içerik tarzınızı beğenerek abone olan kişiler bile olabilir.

  • Video resimleri ile dikkat çekin 

Videolar izleyicilere kapak fotoğrafları ile görünür. Etkileyici ve dikkat çekici kapak fotoğrafları içeriği merak edenler tarafından izlenebilir. Aynı zamanda video açıklamalarını da merak uyandıracak şekilde yazmak izlenme sayınızı da arttıracaktır.

  • Abone ol yazısı eklemeyi unutmayın 

Video izlenirken arada “abone ol” yazısının çıkması da içerik sonunda kanal takibini kolaylaştırabilir. Sürekli “abone ol” ifadesini görmek veya beğenilen içerik kanala abone olmayı kolaylaştırabilir.

  • İlgi çekici bir açıklama oluşturun 

Videoyu izlemeden önce veya sonra ilk bakılan yer şüphesiz kanal açıklamasıdır. Kendinizi tanıtan ve özet bir şekilde neden bu platformda olduğunuzu belirten hedefinizi anlatan bir yazı da kanalınızın öne çıkmasına yardımcı olacaktır.

  • Sosyal medya bağlantılarını ekleyin 

Vlog videolarınızı ve içerik fikirlerinizi beğenen kişiler diğer sosyal medya platformlarında da sizi takip etmek isteyebilirler. Diğer hesaplarınızda bu şekilde aynı anda büyümüş olurlar. Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarınızda YouTube kanalına yüklediklerinizle ilgili paylaşım yapabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz