YouTube Shorts kullanıma sunuldu. İşte detaylar

0
341 Okunma
YouTube Shorts kullanıma sunuldu.

En popüler sosyal medya platformu TikTok; özellikleri ile diğer platformların hedefinde yer alıyor. YouTube’da özellik kopyalayanlardan bir tanesi. Bir süredir test edilen YouTube Shorts özelliği nihayet kullanıma sunuldu. Özellik Türkiye dahil olmak üzere 100’den fazla ülkede kullanılabiliyor.

YouTube Shorts nedir?

YouTube Shorts kullanıma sunuldu. İşte detaylar

TikTok benzeri özellikleri diğer sosyal medya platformlarında görmeye alıştık. Şimdi de sırada YouTube var. Artık kısa platform üzerinde kısa videolar izlemek mümkün olacak. Bir süredir Hindistan başta olmak üzere farklı ülkelerde test edilen özellik, 100’den fazla ülke için kullanıma sunuldu. Kullanıma sunulan ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor.

Ayrı bir uygulama yerine platformun kendisine dahil edilen bu özellik uygulamanın alt menüsünde yer alıyor. Yeni özellik Shorts hakkında Google şu açıklamayı yaptı;

“Shorts, tüm kullanıcıların yalnızca akıllı telefonlarını ve YouTube uygulamasındaki Shorts kamerasını kullanarak yeni bir kitleyle bağlantı kurmasını sağlar. YouTube’un Shorts oluşturma aracı, çok segmentli kameramızla en fazla 60 saniyelik kısa videolar oluşturmayı kolaylaştırır.”

Instagram güvenlik önlemlerini arttırıyor

TikTok’un sevilen özelliği kısa videolar ilk defa bir platformun hedefinde değil. Daha önce Instagram ve Facebook’ta bu özelliği kendi bünyesine kattı. İki platformda da severek kullanılsa da hiçbiri TikTok platformunun yerini alamadı. Bu rekabetin içerisinde YouTube bir adım daha geride kalabilir. Fakat uygulamanın kullanım süresine etki etmesi bekleniyor. Çünkü son zamanlarda en çok tüketilen içerikler kısa videolardan oluşuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz