Instagram güvenlik önlemlerini arttırıyor

0
119 Okunma
Instagram

En çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların güvenliğini arttıracak yeni bir özellik haberi ile gündemde. Kişisel hesapların çalınmasının yoğun olduğu bu dönemde yeni özellik büyük ilgi görecek. Artık Instagram hesapların çalınması bir hayli zorlaşacak.

Twitter’dan siber zorbalığa karşı yeni adım

Instagram güvenliğinizi Security Checkup ile arttırıyor

Zaman zaman yakınlarımızın ya da kendi hesabımızın çalınmasına şahitlik ediyoruz. Güvenlik önlemlerin yeterli olmadığını gösteren bu gelişme; kullanıcılar kadar platform tarafındaki eksikliklerden de kaynaklanıyor. Son dönemde hesapların saldırıya uğraması ve çalınması üzerine yoğunlaşan Instagram yeni bir özellik yayınladı. Security Checkup adındaki yeni özellik ile güvenliğinizi arttırmak için size rehberlik edecek.

Instagram güvenlik önlemlerini arttırıyor

Giriş kolaylığı sağlamak için diğer hesapları kullanan kullanıcılar için; doğrulama, telefon numarası ve eposta gibi iletişim bilgilerinizi güncellemeniz için size yol gösterecek. Bu parametrelerde herhangi ir hat varsa onaylanmamış doğrulama yöntemlerinizi gözden geçirmeniz kolaylaşacak. Sosyal medya platformu yeni özelliğin yanı sıra bazı önemli noktalara da değindi. Güvenliğinizi korumak için geçmişten bu zamana platformda bulunan iki faktörlü kimlik doğrulama gibi özellikleri de yeniden aktardı. Ayrıca bu özelliğin yakında bazı ülkeler için WhatsApp ile ortak çalışacağını da açıkladı. Tüm bunlara ek olarak son zamanlarda popüler hale gelen Instagram tarafından atılan DM’lerin tam bir oyun olduğu da vurgulandı. Konu ile ilgili sosyal medya platformu “Instagram size asla DM göndermez” ifadesini kullandı. Bu gibi durumlarda hesabı şikayet etmenizi de ayrıca vurguladı

Bizi Instagram’dan takip ediyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz