YouTube video çözünürlüğü seçeneklerini değiştiriyor!

0
659 Okunma
youtube video, youtube

YouTube, diğer video paylaşım platformlarına oranla kullanıcılarına daha geniş yelpazede hizmet sunuyor. Bu hizmetlerden biri de kullanıcıların video çözünürlüğünü istedikleri şekilde ayarlaması. Şirket, artık video çözünürlüğü ayarlarını “Mevcut videonun kalitesi” başlığı altında 4 farklı seçenekle değiştiriyor.

YouTube video çözünürlüğü için kullanıcılarına 4 seçenek sunuyor

YouTube’da videoların ayarlarına bakıldığında “Kalite” başlığı altında 720p, 1080p ve otomatik gibi video çözünürlüğü listesi bulunuyor. Ancak platform bu listelemeyi daha farklı şekilde test etmeye başladı. Yeni seçenekler şu şekilde:

  • Otomatik (önerilen): Çözünürlüğü, koşullara göre en iyi şekilde sunmak için ayarlar
  • Daha yüksek görüntü kalitesi: Daha fazla veri kullanır
  • Veri tasarrufu: Daha düşük görüntü kalitesi
  • Gelişmiş: Belirli bir çözünürlük seçme (720p, 1080p)

youtube video, youtube

“Mevcut videonun kalitesi” başlığıyla sıralanan menüde “Gelişmiş” seçeneği önceki menüye erişmeyi sağlıyor. Yeni tasarım ile kullanıcılar çözünürlük değerleriyle karşılaşmıyor; “otomatik mod” ve “daha yüksek görüntü kalitesi” seçeneği öneriliyor.

YouTube’un video kalitesi tercihlerine yönelik yeni özelliği “beta” olarak yayınlandı ve geniş çapta kullanıma sunulmadı. Ekran görüntüleri, şu anda beta kanalında olan 15.45.32 sürümünden alındı. Bu yeniliğin dünya çapında kullanıma sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.

Google Travel artık COVID-19 ile ilgili bilgilere sahip

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz