Zamanda yolculuk: Dünyanın ilk otomatik sürüş arabası!

0
716 Okunma
Yıl 1968: Dünyanın İlk Otomatik Sürüş Arabası!

Kendi kendine giden arabalar düşündüğünüz kadar yeni değil. Dünyanın ilk otomatik sürüş aracının mazisi 1968’e kadar dayanıyor! Kendi kendini süren araçların 21. yüzyılın bir parçası gibi görünse de, kendi kendine giden arabalara yönelik umut verici denemeler, 1950’lerin başlarına kadar uzanıyor. Ayrıca; daha önce de bu konudaki araştırmalar bulunmakta.

Yıl 1968: Dünyanın İlk Otomatik Sürüş Arabası!

Alman Web endüstrisi dergisi T3N’nin, bir test devresi ve bir test aracı (zamanın değiştirilmiş bir Mercedes Benz limuzini) ile ilgili bir makalesi bulunuyor. Bu lastikler, Alman lastik üreticisi Continental tarafından yeniden üretilebilir bir test setinde lastikleri test etmek için kurulmuş lastikler.

O zamanlarda, kendi kendine tahrik mekanizması, araçtan sinyaller gönderen ve alan test rayındaki bir tel tarafından sağlanıyordu. Bu tel aynı zamanda manyetik bant ve o sırada mevcut olan diğer yüksek teknoloji ürünleri üzerindeki test çalışmalarındaki verileri de kaydediyordu. Kurulum oldukça basit ve tel araba için bir rehber olarak hareket ederken, deneme aslında öz itici bir otomobilin çok temel bir kavramını uyguladı.

Aşağıdaki film klibi, sürücüde bulunan sürücü olmayan bir koltukla yapılan kurulumu gösteriyor. Kurulumunda karmaşık yazılım ve yapay akıllı sistemlerden hiçbiri yok. Ancak, o zamanlarda oldukça etkileyici ve sürücü olmayan bir aracın çok kaba bir versiyonunu hayata geçiriş öyküsünü anlatıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz