Zamanınızı Korumanın Başlıca 5 Yolu!

0
155 Okunma

Günümüz çağında gitgide daha hızlı bir hale gelen zaman algısı artık neredeyse hiç durmuyor. Buna ayak uydurmak ise, bizlere fazladan bir meziyet kazandırabilecek duruma geldi bile çünkü, artık maalesef bilmiyoruz zamanımızın neye gittiğini. Ya da asıl zaman ayırmamız gereken konulara çok kısa zamanlar bıraktığımızın farkında bile değiliz. Hal böyle olunca ay sonu hafta sonu veya yıl sonunda nerede hata yaptığımızı düşünerek kendimizi sorguluyor olabiliriz.

Bunun önüne geçmek adına 5 yol sıraladık sizlere. Bakalım verilen tavsiyelere karşı kendinizi nasıl değiştirebilirsiniz.
Burada verilen bilgiler kullanıcıların kendi yorumlarından oluşmaktadır.

Şimdi daha fazla vakit kaybetmeden, zamanı nasıl kullanıp ve koruruz buna bakalım.

1. Açıklık

Her şeyden önce, açıklığa sahip olmalısınız. Nereye gittiğinizi ve yolda olup olmadığınızı bilmeniz gerekir. Aksi takdirde, gereksiz yere dönüşen şeyleri yapmak için çok zaman harcayabilirsiniz. Daha da kötüsü, ömür boyu pişmanlıklarınız olabilir.

Asıl zamanınızı “Netlik nasıl olabilir?” Onu bulmak için zaman harcayarak geçirin. Hayatınızı yansıtmak ve amacınıza ulaşmak için zaman ayırın. Doğru yöne mi gidiyorsun? Yoksa yoldan çıktın mı? Asıl sorular işte bunlar.

2.Basitleştir

Açıklığa kavuştuktan sonra hayatınızı basitleştirebilirsiniz. Hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmayan şeyleri ortadan kaldırın. 80/20 kuralını uygulayın ve dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırın. Bu şekilde hayatınız hem basit hem de daha odaklanmış bir şekilde olacak.

3. Bilgi Yararı Sağlayın

Açıklık ve basitlik doğru şeyleri yapmanıza yardımcı olurken, bilgi onları doğru şekilde uygulamanıza yardımcı olur. Bir şeyler yapmanın en etkili yolunu bilmenize yardımcı olabilir. Öyleyse kendi kendine eğitiminizi bir öncelik haline getirin. Bir bilgi avantajı oluşturun.

4. Zaman Çizelgesi Oluşturun 

Zaman çizelgeleri, gelecekte size zaman kazandırabilecek şeylerdir. Onları inşa etmek için biraz zaman harcıyorsun, ama bu uğraşlar sonra yolda çok zaman kazandırabilirler.

Favori zaman varlıklarım kontrol listeleridir. Yaptığım çeşitli görevler için kontrol listelerine sahibim. İyi bir kontrol listesi oluşturmak zaman alır, ama sonra çok fazla zaman kazanmak için kullanabilirim. Ayrıca, bu şekilde hiçbir şey kaçırmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

5.Dış Kaynak Kullanımı

Hepimiz belirli yeteneklerle doğduk ve onları keşfederek hayatımıza devam ediyoruz. Şimdi ise bazen yapamadığımız, yeteneğimizin dışında kalan konular için fazla zaman harcamamanızı söyleyeceğim çünkü buna ayrılan zamanla kendinizi çok daha farklı işleri kovalarken düşünebilirdiniz daha doğrusu yapabildikleriniz üzerine yoğunlaşabilirdiniz. Mesela bir yazarsanız tasarım gibi bir konu üzerinde siz dış kaynaklardan yararlanabilirsiniz böylece tasarıma ayıracağınız vakit uçup gitmez işi bilen birine gönderdiğinizde daha kaliteli ve verimli sonuçlar aldığınızı görebilirsiniz.

Sizin uyguladığınız yöntemler nelerdir zamanı verimli kullanmak adına? Aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz