İnstagram IGTV hakkında bilmemiz gereken her şey!

0
228 Okunma
Instagram IGTV nedir? İşte Instagram IGTV hakkında bilmemiz gerekenler!

Instagram IGTV  adındaki,  Instagram’ımızın üst kısmında bulunan yeni bir küçük TV simgesini fark etmişsinizdir. Instagram IGTV, instagramdaki videoları, daha çok izlememiz için getirilmiş bir özellik. Bu özellik sayesinde  artık daha uzun videolarımızı instagramımıza yükleyebiliyoruz.

Instagram IGTV daha çok YouTube’a benziyor

Instagram’ımızın üst kısmındaki küçük TV simgesini  tıkladığımızda, hangi sekmeyi tıkladığımıza bağlı olarak, video içeriğine çeşitli kaynaklardan göz atabiliyoruz. ‘Senin için‘ sekmesi,  bazı algoritmalar sayesinde  takipçilerimizden veya takip etmediğiniz kişilerden videolar gösteriyor. Diyelim ki; Kim Kardashian West’i takip etmiyoruz, ama  ‘Senin için ‘ kısmımızda bir videosu yer alabiliyor. Sadece takip ettiklerimizin videolarını görmek istersek, herkesten her şeyi görmemize izin veren “Takipçiler” sekmesini tıklamamız yeterli olabiliyor.

Instagram IGTV nedir? İşte Instagram IGTV hakkında bilmemiz gerekenler!

Ayrıca, kimlerin neleri izlediğini görmek için “Popüler” sekmesine tıklayarak, kolayca gündemi takip edebiliyoruz. Arama çubuğuna, istediğimiz video ile bilgiyi yazarak da tercih ettiğimiz videoyu izleyebiliyoruz. Üstelik Instagram IGTV özelliğine, izlediğimiz videolara yorum da bırakabiliyoruz.

Beğendiğimiz bir videoyu, kendi yayınımızda paylaşmak istediğimizde; kameramızdan (yalnızca önceden kaydedilmiş videolardan) yüklemek için kanalınızı (sadece IGTV’ye girdikten sonra tam olarak kendi simgemize dokunarak) talep edebiliyoruz. Videomuza başlık ve açıklama da ekleme özellikleri mevcut. Şimdilik sadece dikey video için optimize edilmiş olsa da ilerleyen zamanda Instagram iyileştirmeler için elinden geleni yapacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz