17 yaşındaki Bitcoin hacker’ının cezası belli oldu

0
554 Okunma

Geçtiğimiz yıl Twitter’ı hackleyerek ünlü isimlerin hesaplarından paylaşım yapan ve bu paylaşımlar sayesinde 118 bin dolarlık Bitcoin toplayan genç, Florida mahkemesinde yargıya teslim oldu. 17 yaşındaki Graham Ivan Clark, çocuk cezaevinde 3 yıl hapse mahkûm edildi. İşte detaylar:

Obama ve Musk’ın hesaplarını çalmıştı

Graham Ivan Clark adlı genç geçen yıl Twitter’daki bir güvenlik açığından faydalanarak birçok ünlü isim ve kurumsal şirketin hesaplarını hacklemişti. Bu hesaplar arasında Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve çok daha fazlası bulunuyordu. Çaldığı hesaplar üzerinden yaptığı paylaşımlarda takipçilerden Bitcoin istemiş ve yaklaşık yüz bin dolar para toplamıştı.

Graham Ivan Clark adlı genç bilgisayar korsanı, üç yıl hapis cezası aldı. Savcı ile yaptığı anlaşma kapsamında tüm suçlamaları kabul eden Clark bu anlaşma ile 10 yıllık hapis cezasından kurtuldu. Son olarak mahkemeden çıkan karara göre Clark’ın hapisten çıktıktan sonra bilgisayar kullanmasının mümkün olmayacağı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz