Google’dan yeni hamle: Uygulamaların boyutu azalacak!

0
103 Okunma
Google

Telefonlardaki depolama sorunu üreticiler tarafından azaltılmaya çalışılsa da bu çaba bir türlü yeterli olmuyor. Özellikle yeni nesil uygulamalar kapladıkları boyut sebebi ile birçok kullanıcı tarafından silinmek zorunda kalabiliyor. Bir süredir konu üzerinde çalışan Google, boyutları azaltma işlemine bir yenisi daha ekledi.

Google, Android uygulamaların boyutunu azaltacak

Google

Google, konu ile ilgili eski uygulamaların üzerinde etkin olan birçok formüle sahip. Fakat modern uygulamalar için bu durum aynı devam etmiyor.  Firma bu sebeple bir süredir yeni yollar arıyor. Google tarafından yeni keşfedilen yolun adı “Uygulama yükleme optimizasyonu.” Bu yeni sistem ile kişilerin, uygulamanın hangi bölümüne öncelik verdiğini belirlemeyi hedefliyor. Aslında bu gerçekleştirilmek istenen bir projenin veri toplama yolu. Çünkü Google gerçek kişilerden topladığı bu veriler ile uygulamaların parça haline yüklenebilir hale getirilmesini hedefliyor. Eğer proje hayata geçerse kullanmak istediğiniz uygulamanın özelliklerini kendi isteğinize göre şekillendirebileceksiniz. Bu durum uygulamanın tümünde bulunan fakat sizin kullanmadığınız bölümler için ayrıca yük oluşturmayacak. İstediğiniz özellikleri daha küçük boyutlarla kullanabileceksiniz.

Instagram’a güvenliği arttıracak yeni bir özellik geliyor

Android tarafında uygulanacak olan bu yöntem ile uygulamaların; özellikle de oyun gibi yüksek grafik ve boyut içeren sürümleri artık daha indirilebilir boyuta ulaşmasını sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz