Apple Haritalar, COVID-19 aşı merkezlerini gösterecek

0
164 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın, kullanıcılara belirli bir işletmenin ne kadar meşgul olduğunu ziyaret etmeden önce gösteren yeni bir özellik üzerinde çalıştığı tespit edilmişti. Apple bu kez Haritalar uygulamasında Covid-19 testi yapan yerleri gösterebilmek için harekete geçti.

Haritalar’a koronavirüs güncellemesi

Apple, koronavirüs ile mücadele konusunda çalışmalarına devam ediyor. Firma, Haritalar uygulamasına kullanıcıların aşı merkezlerini görebileceği bir özellik ekledi. Kullanıcılar, Yakındakileri Bul menüsünde COVID-19 Aşıları’nı seçerek veya Siri’ye “COVID aşısını nereden alabilirim?” sorusunu sorarak 20 bin aşı merkezi arasında en uygun konumu seçebilecek.

Ayrıca kullanıcılar; aşı için belirlenen konumlara tıkladığında çalışma saatlerini, adresleri, telefon numaralarını ve kayıt bağlantısını görebilecek. İlk olarak ABD kullanıcıları için aktif olan özellik, Boston Çocuk Hastanesi ile ortak çalışma sonucunda ortaya çıktı. Yetkililer aşı merkezlerinin şimdilik 20 bin ile sınırlı olduğunu ancak bu sayının kısa sürede artacağını belirtti. Apple’ın bu özelliğini nerelerde aktive edeceği ise henüz bilinmiyor.

Instagram’a güvenliği arttıracak yeni bir özellik geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz