2020’de dünyanın en popüler telefonu belli oldu!

0
946 Okunma
dunyanin-en-populer- telefonu

Her yıl binlerce yeni telefon modeli kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Daha çok Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketlerin telefonları en popüler telefonlar oluyor. Geçenlerde yayımlanan yeni bir rapora göre ülkelerin hangi markaların hangi telefon modellerini tercih ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise dünyanın en popüler telefonu belli oldu. Omdia’nın rakamlarına göre ilk 10’da Apple, Samsung ve Xiaomi üstünlüğü bulunuyor.

Dünyanın en popüler telefonu: iPhone 11

dunyanin-en-populer- telefonu-02

Geçen yılın eylül ayında tanıtılan Apple’ın göz bebeği iPhone 11 ailesinin en küçük üyesi iPhone 11, dünyanın en popüler telefonu oluyor. Apple bu yılın ilk altı ayında 37,7 milyon iPhone 11 sattı. Buna karşılık, iPhone XR önceki yıl lider konumda yer almıştı.  Apple bu yılın ilk çeyreğinde 19,5 milyon adet iPhone 11 satmayı başardı.

Onu ikinci sırada Samsung Galaxy A51 ile takip ediyor. Samsung’un bu telefonu ise 6,8 milyon satış yaptı. Üçüncü sırada bizleri Çin merkezli başarılı bir grafik izleyen Xiaomi Redmi Note 8 ile karşılıyor. 6,6 milyon satılan Note 8 herhalde şirketin en başarılı cihazları arasında yer alıyor.

iPhone 11 uretimi

Sonrasındaysa sırasıyla, Xiaomi’den Redmi Note 8 Pro 6,6 milyon satış ile takip ediyor. Beşinci sırada tekrar bir Apple görüyoruz o da çıktığı günden beri popülerliğini koruyan iPhone XR modeli oluyor. Bu telefon da 4,7 milyon adet satış yapmış durumda.

Sırasıyla, iPhone 11 Pro Max 4,2 milyon, Galaxy A10s 3,9 milyon, iPhone 11 Pro 3,8 milyon, Galaxy S20 Plus 5G 3,5 milyon ile ve Galaxy A30s 3,4 milyon ile karşımıza çıkıyor.

Dünyanın en popüler telefonları bu listedeki gibiydi. Gerçekten de bizleri şaşırtmayan bir liste olsa da Apple ve Samsung ağırlığı yine hissediliyor.

Akıllı telefonlar gerçekten gelişiyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz