Akıllı telefonlar gerçekten gelişiyor mu?

0
294 Okunma
Akilli-telefonlar-gercekten-gelisiyor-mu

Akıllı telefonlar hakkında çok şey söylendi, çok şey söylenmeye de devam ediyor. Artık neredeyse birçok insanın en az bir akıllı telefonu bulunuyor. Birçok model ile karşımıza çıkan çoğunlukla dikdörtgen olan bu elektronik cihazlar gerçekten de gelişiyor mu? 5G teknolojisine sahip akıllı telefonlar, katlanabilir ekranlı telefonlar, peki akıllı telefonların geleceği nedir?

Akıllı telefonlar teknoloji ile birlikte gelişiyor mu?

Bu sorunun cevabı evet olsa da beklentiler yönüne bakıldığında tahmin edilen kadar hızlı bir ilerleyiş söz konusu değil maalesef ki. Yeni çıkan birçok telefon yeni özellikleriyle bizi büyülüyor. Bazısı katlanabilir ekranıyla bazısı ise hızı ve kamera performansı ile bizi kendine çekiyor.

Her şey değerlendirildiğinde yenilikler olsa da birçok telefon hala eskisi gibi görünüyor bu da heyecanı dindirmeye yetiyor. Yine de bu heyecanı tekrar canlandıracak iki gelişme karşımızda duruyor: Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar ve 5G bağlantısına bağlı yenilikler.

Akilli-telefonlar-gercekten-gelisiyor-mu

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar

Bu yıl birçok teknoloji devinin söz konusu katlanabilir ekranlı telefon modellerine karşı adım attıklarını görüyoruz. Samsung Galaxy Fold serisi gibi güçlü menteşe yapısıyla dikkat çekerken, Motorola Razr eski telefon tasarımlarına göz kırpan tasarımıyla birçok kişiyi etkilemeyi başardı.

Bununla birlikte çok fazla model ile karşımıza çıkan katlanabilir ekranlı telefonların önemli sorunları bulunuyor. Gerçekten çok pahalı ve hala istenildiği kadar dayanıklı olmayan bu telefonlar birçok kişi için hala ulaşılması imkansız bir noktada duruyor.

Bu detayların yanında telefonların geçmiş tasarımlarına bakıldığında dikdörtgen yapıdan çıkıp farklı bir tasarıma geçen bu cihazlar 13 yılın sonunda nihayet farklı bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

Akilli-telefonlar-gercekten-gelisiyor-mu

5G bağlantısının geleceği ve sunduğu hız

Samsung, 5G bağlantısına sahip akıllı telefonlarıyla ABD’de geçenlerde liderliğini ilan etmişti. Satışlarda yüzdelik olarak çoğunluğu barındıran Güney Kore devinin bu yıl karşısına güçlü rakipler çıkacak gibi duruyor. Birçok telefon markası 5G bağlantısına sahip telefon modellerini çıkartmaya başladı.

Tahmin edeceğiniz gibi akıllı telefonlar kablosuz internet bağlantısı olmadan hiçbir şeydir.Bu nedenle kablosuz hizmette iyileştirmeler getiren herhangi bir evrim son derece önemli olarak görülüyor. Bu noktada karşımıza çıkan 5G teknolojisi hala emekliyor olsa da kısa sürede ayaklanacağı ve koşacağı düşünülüyor. Potansiyeli ile heyecan veren 5G, daha hızlı internet bağlantıları, daha az gecikme, oyunlarda daha iyi performans ve birçok deneyimi daha geliştireceği söyleniyor.

Katlanabilir ekranlar ve daha hızlı ve kopmayan internet bağlantısıyla 5G akıllı telefonların gelişiminin en önemli parçaları haline gelecek.

Escobar Fold 2’nin Samsung Galaxy Fold aldatmacası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz