2020 yılı çok çetin olacak: Kablosuz kulak içi kulaklıklar

0
805 Okunma
kablosuz kulaklıklar

Müzik dinlemek, dizi izlemek ya da mobil konuşmalarımızı yapmak için kulaklıklar artık vazgeçilmez tercihlerimiz arasında yer alıyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber kablosuz kulak içi kulaklıklar için de uygun fiyatlısından yüksek fiyatlısına birçok seçenek doğdu.

Bunlar arasında fiyatı ve sunduğu özellikler ile en çok tercih edilen Apple AirPods yeni kulaklığını sundu. Türkiye’de de yeni satışa çıkan bu kulak içi kulaklıkların yanında, Razer ve Amazon Echo Buds en yeniler olarak karşımıza çıkıyor. Kulak içi kulaklıkların sunduğu kolaylıklardan bahsederek başlayalım. Öncelikle kablo sorununu ortadan kaldıran bu kulaklıklar, pratik kullanım sunuyor. Birbirine dolanmayan kablolar, hem zaman kazandırıyor hem de zamanla kabloların birbirine dolanmasından kaynaklı olarak ezilip, bozulmalarının önüne geçiyor.

Kolay taşıma sağlayan kulak içi kulaklıkların büyük bir çoğunluğu şarj kutusu ile birlikte geliyor ve kutunun içinde saklayabiliyorsunuz. Bu ise daha uzun süren bir kullanım sunuyor aynı zamanda yukarıda da  söylediğimiz gibi korunmasını da sağlıyor. Şu an için fiyatların biraz yüksek olmasıyla bu alanın geliştikçe fiyatların düşebileceğine işaret ediliyor.

Kablosuz kulaklık pazarının yıldızı: Apple AirPods Pro

Yakın zaman önce satışa çıkan Apple AirPods Pro, Türkiye’de 1.899,00 TL’lik bir fiyat etiketiyle çıktı. Oldukça yüksek bir rakam olsa da sunduğu özellikler bakımından, kulak içi kulaklıklardan beklentisi yüksek olanlar için makul bir rakam olarak tanımlanıyor.

Önceki jenerasyon AirPods’tan farklı olarak silikon bir uca kavuşan kulaklık, daha iyi kavrayış sağlıyor ve gürültü engelleyici bir özellik kazanıyor. Geleneksel kulak içi kulaklıklarda görülen, silikon başlıktan ilham alan Apple, bu kulaklık ile kendi kulaklık tasarım çizgisinden çıkmayarak harman bir tasarım sunuyor.

Gürültülü bir ortama girildiğinde ise kulaklığın içine sesin girmesini engelleyen bir sensör de bu kulaklığa dahil edilmiş. Ancak ”ben etrafımda neler olup bittiğini öğrenmek istiyorum” diyorsanız, Apple bunu da düşünmüş. Şeffaflık modu sayesinde gürültü engelleyici modu devredışı bırakabiliyorsunuz.

Müzik dinlerken, AirPods Pro, dahili kulak mikrofonu ile kendi kulak şeklinize uygun sesi optimize etmek için ses sinyalini saniyede 200 kez ayarladığını söylüyor. Bunun yanında tek şarj ile 1 gün boyunca dayanıyor. Şarj kutusunda ise de bir değişikliğe giden Apple, eski kulaklık kutusunun yana yatırılmış hali gibi yana uzayan bir yapıya sahip.

Oyuncu ekipmanlarının bilinen yüzü kulak içi kablosuz kulaklıklar pazarında: Razer Hammerhead True Wireless

Razer daha çok oyuncular tarafından çok sevilen ekipmanlarıyla karşımıza çıkıyor olsa da şimdi kablosuz ve kulak içi bir kulaklık ile geliyor. Şık tasarıma sahip bir kulak içi kulaklık ile karşılaştığımız Razer Hammerhead True Wireless, farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirilen bu kulaklık, elbette şaşırtmadığı gibi Razer’ın kendi imzasını da taşıyor.

Bu imza özel bir oyun modunun kulaklıklar için getirerek atılıyor. Oyuncular için düşünülen bu özellik, ses gecikmesini düşürüyor. Bu özel modu aktif ettiğinizde ses gecikmesi 60 ms kadar düşüyor. Bu ise oyuncular için oldukça önemli bir detay. Bildiğiniz gibi kablosuz kulaklıkların ses gecikmesi yaşatmak gibi sorunları bulunuyor.

Bunun önüne geçecek olan Razer’ın bu kulaklığı, 99 dolar gibi bir fiyat etiketiyle çıkacak. Global tarafta bu fiyata sunulacak olan ürünün, Türkiye’deki fiyatı henüz net değilse bile Türkiye’de de sunulacağı bekleniyor.

Kablosuz-kulakliklar-1

Amazon Echo Buds mükemmel ses kalitesi sunuyor

Amazon’un ilk kulak içi kablosuz kulaklıkları beklentileri aşıyor gibi duruyor. Bu kulaklığın ise diğer kulak içi kulaklıklardan farklı özelliği akıllı asistan Alexa ile birlikte çalışabiliyor olması. Akıllı bir kulaklık formuna kavuşan Amazon Echo Buds ses performansının kalitesine oranla 129 dolarlık bir fiyat ile karşımıza çıkıyor.

Gürültü azaltma, iyi ve yüksek ses kalitesiyle beraber, rahat kullanım sunan kulaklığın en büyük eksikliği, kablosuz şarjın olmaması olabilir. Bazı gecikmelerin de olduğunu bildirenler bulunuyor. Bu ise kablosuz kulakiçi kulaklıkların ortak sorunu diyebiliriz. Fiziksel bir düğme bulunmayan bu kulaklıkların tasarımında, dokunmatik tepkileri algılayan bir sensör bulunuyor. Amazon, USB-C ya da kablosuz şarj yerine eski bir Mikro USB şarj portu kullanarak talihsiz bir karara imza atmış olsa da mükemmel ses kalitesi bunun önüne geçiyor.

Moda ile uyumlu MyKronoz kablosuz kulaklıklar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz