Samsung bu alanı sevdi: Yeni katlanabilir akıllı telefon geliyor!

0
241 Okunma
Samsung katlanabilir akıllı telefon

Samsung katlanabilir akıllı telefon alanını çok sevmiş gibi duruyor. Fold ile bu alana giren Samsung, Samsung Galaxy Developer Conference 2019‘da görücü karşısına çıkardı. Bunda eski hatalarından ders aldığı görülen Koreli teknoloji devinin farklı bir tasarıma yer verdiği görülüyor.

Bildiğiniz gibi ilk denebilecek bir hamleyle Samsung Galaxy Fold ile kullanıcıların karşısına çıkan teknoloji devi, satışların ardından birçok sorun ile karşılaşan kullanıcılar karşısında telefonu geri çekme kararı almıştı. One UI 2 yazılımını yeni katlanabilir telefonunda kullanan Samsung bu noktada daha temkinli olacak gibi duruyor.

Samsung katlanabilir akilli telefon

Yeni konseptiyle Samsung katlanabilir akıllı telefon tasarımını değiştiriyor

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarına Fold ile girmişti. Konferansta tanıtılan yeni akıllı telefon konseptinde farklı çizgilerin olduğunu gördüğümüz telefon geçmişle geleceği birbirine bağlıyor. Dokunmatik ve katlanabilir gelişmiş ekranı günümüzü ve geleceği temsil ederken, katlanabilir tasarımı eski kapaklı telefonlara göz kırpıyor. Bu noktada ise katlanabilir telefon kitlesini genişletebilir.

Samsung tanıtımını yaptığı yeni akıllı telefonu için detay vermekten kaçınıyor ancak cihazın esnekliği ile bilinen OLED bir ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında 6,7 inçlik bir ekrana sahip olacağı düşünülürken, katlanabilir yapısını değiştirdikleri için dikey bir tasarımla geleceği söyleniyor.

Üçe katlanan ilginç akıllı telefon TCL’den geliyor

İsmi konusunda da netlik olmayan yeni akıllı telefon için Galaxy Fold 2 tahmini yapılmıştı. Ancak bunun böyle olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz. Şu an için 2020 yılının nisan ayına işaret ediliyor olsa da daha erken tarihlerde detaylar ortaya çıkabilir. Türkiye’de satılıp satılmayacağı ise detaylar belli oldukça ortaya çıkacak gibi duruyor.

Yine bildiğiniz gibi katlanabilir akıllı telefon kazanı kaynamaya başladı ve 2020 yılının önemli teknolojilerinden olacağı tahmin ediliyor. Motorola ve TCL‘nin her ikisi de kendi akıllı telefonlarında katlanabilir tasarımı tercih etmişti. 2020 yılında bu sayıların katlanarak artacağı öngörülüyor.

Konseptin gösterildiği video

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz