2020 yılının emojisi olacak el emojisi

1
3.356 Okunma
el emojisi

Bu yıl kullanıma sunulacak emojiler yakın zaman önce yayınlandı. Yayınlanan bu emojiler arasında yer alan bir el emojisi ise sosyal medyanın gündemine oturmuş durumda. Bildiğiniz gibi kültürlerarası değişen kodlara göre, bir ülkede çok güzel anlamlar ifade eden hareketler, bir diğer ülkenin kültürüne göre küfür sayılabiliyor. İşte tam da bu noktada karşımıza çıkan ”pinched fingers” emojisi de tam bu kodları ifade ediyor.

el emojisi

Yayınlanan el emojisi farklı anlamlar ifade ediyor

Unicode Konsersiyumu tarafından yayınlanan 117 emojinin içinde yer alan bu pinched fingers emojisi, Türkçe’ye sıkıştırılmış parmak olarak çevriliyor olsa da bu hareketin Türkçe’deki karşılıkları da değişebiliyor. Argo bazı kullanımları bulunuyor olsa da ”etkileyici, olmuş, muazzam” gibi anlamları ifade ediyor. İtalyanca da ise ”ne istiyorsun?”gibi bir anlamla karşımıza çıkıyorken, gazeteci Kim Zetter’e göre, jest İsrail’de sayısız anlamlara sahip hale gelebiliyor. Hindistan da ise bu jestin ”birinin aç olup olmadığını sormanın” bir şekli olduğu söyleniyor.

Akdeniz ülkelerinde ve özellikle İtalya’nın ifadesi olacağı düşünülen bu emoji aslında birçok dilde ve kültürde imza bir el hareketi olarak karşımıza çıkıyor. Hatta konu hakkında hazırlanan 14 sayfalık bir pdf metni bile yer alıyor. Aynı hareketin farklı ülkelerde ne anlamlar ifade ettiğine odaklanan yazı da parmakların farklı kültürlerde farklı kombinasyonlarla bambaşka şeyleri ifade ettiği yazıyor.

2020 yılında “Emoji 13.0” güncellemesinin bir parçası olarak toplamda 117  farklı emoji ekleniyor olacak.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz