Facebook Messenger kontrolü ailelere veriyor

0
278 Okunma
Facebook Messenger kids

Küçük yaşta sosyal medya ile tanışan çocukların, yanlış içeriklerle birlikte farklı eğilimleri olabiliyor. Şiddete yoğun bir şekilde maruz kalan çocuklar ise maalesef ki o yönde gelişiyor. Bu noktada ebeveynlerin çocukların sosyal medya kullanımlarını kontrol etmesi önem arz ediyor. YouTube ve Facebook gibi dev şirketler ise söz konusu durumu değerlendiriyor ve çalışmalar yapıyor. Facebook Messenger ebeveyn kontrolü ile artık çocuğunuzun neler yaptığını takip etmek daha kolay.

Twitter’da Shakira ve Jennifer Lopez gündem oldu

Facebook Messenger ebeveyn kontrolü sağlıyor

Bildiğiniz gibi 2017 yılındaki bir çalışma da ebeveynlerin çocuklarının çevrim içi deneyimlerini kontrol etmek istediklerini ortaya koyuyor. Bu isteğin bir sonucu olarak Facebook da, Facebook Messenger Kids adlı uygulamasını başlattı. Bu sayede aileler indirdikleri uygulama ile çocuklarının sosyal medya hesabını kontrol edebiliyor olacak.

Facebook tarafından paylaşılan blog yazısında detaylandırılan bu uygulama şu an için iOS işletim sistemine sahip kullanıcılar için kullanımda. Bu uygulama ile çocuğunuzun, konuştuğu son kişiler ve sohbet geçmişi, fotoğraf günlüğü, engellenen kişi geçmişi ve uzak cihaz çıkışı gibi özellikleriyle çocuklarının çevrim içi deneyimlerini ebeveynlerin kontrol etmesine olanak sağlanıyor.

Uygulamayı incelemek için şuraya tıklayabilirsiniz.

Yeni akım: Instagram, Linkedln, Facebook ve Tinder karşılaştırması!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz