2020 yılının en çok indirilen uygulamaları belli oldu

0
184 Okunma

2020 yılına damga vuran mobil uygulamalar belli oldu. Paylaşılan veriler pandeminin mobil uygulama trendlerini de yakından etkilediğini bizlere gösterdi. İşte Nikkei Asia‘nın 2020 yılı için küresel olarak gerçekleştirdiği mobil uygulama indirme araştırmasının sonuçları:

Zirvenin sahibi TikTok

2018’den bu yana gerçekleştirilen çalışmada bir ilk yaşandı. Video paylaşım uygulaması TikTok Facebook’u geride bırakarak dünyanın en çok indirilen uygulaması oldu. 2021’in başında WhatsApp, kullanıcılar ve şirketler arasındaki etkileşimlerle ilgili mesajlaşma verilerini Facebook ile paylaşacağını duyurdu. Bu durum kullanıcıların diğer alternatif uygulamalara geçiş yapmasına neden oldu. Bunun sonucunda mesajlaşma uygulaması Telegram, listenin üst sıralarında yer aldı. 

2020-yilinin-en-cok-indirilen-uygulamalari-belli-oldu-1

Facebook, dayanışmayı arttıracak yeni dua isteme özelliğini kullanıma sundu

Listede bazı uygulamaların düşüşe geçmesi dikkat çekiyor. Bu düşüş ve yükselişlerin nedenini araştırmayla ilgili görüşlerini belirten Küresel İletişim Merkezi Doçenti Shinichi Yamaguchi şu sözlerle açıklıyor, “Şirketlerin verileri işleme yaklaşımı, tüketici tercihlerinde belirli bir faktör olabiliyor”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz