Facebook, dayanışmayı arttıracak yeni dua isteme özelliğini kullanıma sundu

0
106 Okunma

Sosyal medya devi Facebook, geçmişte insanlar arası dayanışmayı arttıracak yeni bir özelliğin duyurusunu yapmıştı. Dua özelliği Aralık ayında bazı ABD’de kullanıcılarında test edilmişti. Yoğun ilgi gören özellik artık diğer kullanıcılar için de aktif hale geldi.

Kablosuz kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Facebook “dua ettim” özelliği kullanıma sundu

İş görüşmeleri, cenazeler ya da yeni gelişmeler için arkadaşlarımızı arayarak bize dua etmelerini isteriz. Türkiye yaygın olan bu kültür birçok ülkede de yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle pandemi döneminde dayanışmaya olan ihtiyacın artması sosyal medya devlerini harekete geçirdi. Sosyal faaliyetlerin neredeyse sıfır noktasına geldiği dönemlerde Facebook, insanlar arası etkileşimi arttıracak yeni bir özellik test etmeye başlamıştı. Aralık ayında bazı ABD kullanıcıları üzerinde test edilen özelliğe göre arkadaş gruplarından dua istemek mümkün hale geldi. Bir buton ile “dua ettim” seçeneğini de yerleştiren Facebook, özelliği ile kullanıcıların yoğun ilgisini çekti. Bu özellik artık daha fazla kişi için kullanıma sunuldu. Şirketin sözcüsü özellik ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“Covid-19 pandemisi sürecinde bağlantı kurmak için hizmetlerimizi kullanan çok sayıda inanç grubu ya da tinsel topluluk gördük ve onları desteklemek için yeni araçlar aramaya başladık”

facebook dua özelliği

Kullanıcılar gruplardan önemli oolayları için dua talebinde bulunuyor. Dua gruplarının bulunduğu platformda “dua ettim” butonu ile etkileşim kurmak mümkün.

Genel olarak kullanıma açılan dua özelliği şimdilik sadece gruplar içinde çalışıyor. Fakat bu durumun ilerleyen süreçlerde değişmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz