2020’nin en çok aranan lezzetleri

0
467 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Google, çeşitli kategorilerde en çok aranan kelimeleri açıkladı. Açıklanan bu kategorilerde görünen o ki Covid-19 bizleri mutfağa daha da yaklaştırmış. Sizin için 2020 yılının en çok aranan lezzetlerini sırasıyla listeledik. İşte o lezzetler:

1- Ekmek

Evlere kapandığımız bu salgın sürecinde bir çok kişi tarafından tarifi araştırılan ekmek Türkiye trendlerinin ilk sırasında yerini aldı.

2- Pide

Aramalarda ikinci sırada ise pide yer aldı. Özellikle Ramazan ayında çok araştırılan bu lezzet; kaşarlı, kuşbaşılı, kıymalı pideleri evde yapmak isteyenler tarafından da sıkça aranmış.

3- Aşure

Geçmişte de arama trendlerinde yer alan aşure, bu yıl en çok arananlar listesinde arasında üçüncü sırada.

4- Çökertme kebabı

Lezzetine doyum olmayan görüntüsüyle de iştah kabartan çökertme kebabı arama trendlerinin dördüncüsü oldu.

5- Ramazan pidesi

Ramazan sofrası denince akla ilk gelen lezzet olan ramazan pidesi bu yıl çok arandı. Salgın nedeniyle uzun kuyruklarda beklemek istemeyenler evde kendi pidelerini yapmak üzere işe koyuldu.

6- İzmir bombası

Son dönemlerde oldukça popüler olan İzmir bombası bu yıl en çok aranan tarifler listesinde altıncı sırada yerini aldı.

7- Lahmacun

Normalde dışarıdan alınan ya da dışarıda yenen bir yemek olan lahmacun, kısıtlama döneminde evde yapmak isteyenler tarafından çokça aranmış ve listenin yedinci sırasında yer almış.

8- Güllaç tatlısı

 

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi güllaç tatlısı 2020 aramalarında Türkiye’de sekizinci sırada yer aldı.

9- Ezogelin

 

Ve listenin sonlarına doğru gelirken bu yıl evlerde en çok pişen ve tabii ki en çok araştırılan lezzetlerden biri de ezogelin çorbası oldu. Aramalarda dokuzuncu sırada yer aldı.

10- Kalburabastı

Ve listenin son lezzeti Türkiye’de en çok arananlar listesinde onuncu sırada yer alan kalburabastı oldu. Geçtiğimiz yıllarda da bu tatlı en çok aranan tarifler listesinde yer almıştı.

Küçük ev aletlerini ne kadar doğru kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz