TRT Çocuk Mobil nedir, nasıl kullanılır?

0
1.250 Okunma

Teknoloji artık sadece yetişkinlerin değil çocuklarında aktif olarak kullandığı bir alan haline geldi. Eğitimlerin online olarak yapılması ve çocukların uzun süredir evde vakit geçiyor olmaları, telefon ve tablet kullanım oranlarını bir hayli arttırdı. Çocuklarımızı teknolojinin zararlı etkilerinden koruyup aynı zamanda avantajlarından da mahrum bırakmamak bizim elimizde. TRT Çocuk Mobil bu konuda yardımımıza koşuyor. Çıkardığı mobil uygulama ile sadece televizyonda değil, telefon ve tabletler üzerinden de çocukların ve annelerin gözdesi olmaya devam ediyor.

TRT Çocuk Mobil nasıl kullanılır?

Trt Çocuk Mobil

App Store ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulama ile TRT Çocuk üzerinden yayınlanan tüm programlara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı çocuğunuz için daha kişisel hale getirmek ise oldukça kolay. Ebeveyn kontrolü sayesinde sadece dilediğiniz programların içinde bulunduğu bir liste oluşturabiliyorsunuz. Elbette ki tek çare çocuklarımızı doğru kanallara yöneltmekte değil. Telefon başında zamanın nasıl geçtiğini anlamayan çocuklarımız için bir de zaman kısıtlaması özelliği bulunuyor. Belirlediğiniz süre de uygulama duruyor ve çocuğunuzun çok uzun süre ekran başında kalmasına engel oluyor. Eğer çocuğunuzun mobil veri kullanmasını istiyorsanız yalnızca wifi seçeneğini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda çocuğunuzun arama butonunu kapatabilir sadece favorilere eklediğiniz veya indirdiğiniz seçenekleri görüntüleyebilmesini tercih edebilirsiniz.

TRT Çocuk Mobil ile nasıl oyun oynanır?

Uygulama içerisinde kız ve erkek çocuklara hitap eden 32 oyun bulunuyor. Fakat oyunlar uygulama da ön yüklü olarak gelmiyor. Uygulama da belirlenen oyunları dilerseniz App Store ve Google Play Store’lardan indirebiliyorsunuz.

2016 yılından itibaren severek kullanılan bu uygulama, özellikle pandemi döneminde annelerin gözdesi haline gelmeye başladı. Sizde aşağıdaki linklerden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Play Store için tıklayın 

 App Store için tıklayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz