2021’de en çok kullanılan müzik akış hizmeti belli oldu

0
155 Okunma

Piyasa da çok fazla müzik akış uygulaması bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekenleri ise şüphesiz Spotify ve Apple Music. Peki kulanıcılar 2021 yılında en çok hangi müzik platformunu tercih etti? İşte detaylar:

Zirvenin sahibi değişmedi

MIDiA tarafından yapılan yeni araştırma 2021’in ikinci çeyreğine dayanan müzik akışı hizmetleri pazarının küresel rakamlarını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre müzik dinleme servislerine abone olan kişilerin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Yeni araştırmalar, Apple Music‘in küresel müzik akışı pazarının %15’ini oluşturduğunu ve %30’dan fazlasını elinde tutan akış devi Spotify‘ın hala gerisinde kaldığını gösteriyor.

2021-de-en-cok-kullanilan-muzik-akis-hizmeti-belli-oldu-1

En popüler müzik akış hizmeti Spotify, 2021 yılında da en çok kullanılan uygulama oldu. Apple Music bu sene de rakibinin gerisinde kaldı. Ancak araştırma şirketi Spotify’ın 2019’daki %34’lük pazar payının 2020’de %33’e ve şimdi de 2021’de %31’e düştüğünü belirtiyor.

Amazon Music, %13 pazar payıyla Apple Music’in hemen arkasından geliyor. MIDiA Research, %8 pazar payı olan YouTube Music‘in ise iki yıl üst üste en hızlı büyüyen hizmet olduğuna dikkat çekiyor.

Açıklanan veriler bu şekilde. Peki siz en çok hangi müzik akış hizmetini kullanıyorsunuz. Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz