Taramalı Lazer Epilasyon nedir?

0
781 Okunma

İstenmeyen tüylerden kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmayı sağlayan lazer epilasyon, her yıl gelişiyor ve yenileniyor. Lazer epilasyon, şimdi bir adım daha atıyor ve Taramalı Lazer Epilasyon ile tanışımamızı sağlıyor. Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar, bu gelişmeyi ayrıntılarıyla açıklıyor.

Her mevsim, her bölgeye özel epilasyon

“Taramalı lazer epilasyon, bildiğimiz epilasyondan farklı birtakım özelliklere sahip bir yenilik. 14 yıldır severek ve güvenerek kullandığımız Alexandrite lazerin yerini alabilecek bir teknoloji. Bu teknolojide yeni nesil bir diod lazer kullanılıyor. Diod dalga boyu lazerler, istenmeyen tüylerin tedavisinde başarılı klinik çalışmalara sahip. FDA onaylı bir sistem. Farklı ten rengi tiplerine ve farklı ağrı eşiği düzeyine uygun bir uygulama yapmaya olanak sağlıyor. Bu da artık kişiye özel yapılabildiği anlamına geliyor.”

Hızlı ve acısız

İşlem, bizi iki üç haftada bir epilasyon yaptırmaktan kurtarmışken, taramalı lazer epilasyon şimdi bu işi daha da kısaltıyor. Türbedar, sonuç odaklı tedavinin planlanamayan ince tüylerde de başarılı olduğunu söylüyor. Ayrıca Türbedar, “Diod lazerin tarama ve safir soğutma özelliği sayesinde tamamen acısız. Ayrıca başlığının büyüklüğü sayesinde tedavi süresi de çok kısaldı. Bir erkek sırtı tedavisi 10 dakikada, komple bacak tedavisi 20 dakikada bitirilebiliyor. Yani hasta konforu oldukça yüksek bir uygulama. Hastalarımız günlerini hiç bölmeden, bir kahve içmeye uğrar gibi gelip kısa sürede epilasyon yaptırıp gidebiliyorlar” diyor.

Diğer diod lazerler yüzeye jel sürülerek kullanılırken, bu sistemde jel de kullanılmıyor. Sistemin ilk kullanıcısı olan Dr. Levent Türbedar, bu yöntemin de üzerine çıkabilecek teknolojinin ancak bir sihirli değnek olabileceğini söylüyor.

Bu tarz durumlarda lazer epilasyon yaptırmayın

Vücudunun herhangi bir bölgesindeki tüylerden kurtulmak isteyen her erişkin, lazer epilasyon yaptırabilir. Fakat ilerlemiş şeker hastalığınız veya kalbinizde pil varsa işlemi yaptırmamanızda fayda var. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede; akne, sivilce, yanık, güneş yanığı veya tahriş gibi bir cilt sorunu bulmaması gerekiyor. Yüz bölgesinde herhangi bir cilt hastalığı bulunması da lazer operasyon yaptırmamanız gereken durumlar arasında yer alıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz