3D baskılı ev dünyadaki ilk sahiplerine kavuştu!

0
306 Okunma
1022 metrekarelik 3D baskılı ev, inşaat camiasında çok fazla ilgi uyandırdı!

1022 metrekarelik 3D baskılı ev, inşaat camiasında çok fazla ilgi uyandırdı!

3D baskılı ev  hayali gerçeğe dönüştü! Geçtiğimiz günlerde Fransa’da bir aile, 3D baskılı bir eve taşındı. Haberler, dünya çapında çok fazla heyecan yarattı.

Ev, gelecekteki projeler için mükemmel bir model olarak hizmet veren, dört yatak odalı bir tesis. 3D baskılı evin amacı, tüm ev inşaatı konseptini daha hızlı ve daha ucuz hale getirebilmek.

1022 metrekarelik 3D baskılı ev, inşaat camiasında çok fazla ilgi uyandırdı!

Ev, Nantes Üniversitesi, şehir meclisi ve bir konut derneği arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak yapıldı. 3D baskılı ev, başlangıçta  uzman bilim adamları ve mimarlar  tarafından tasarlandı. Daha sonra ise 3D yazıcı işini yaptı! Duvarların katmanlarını yerden yukarıya doğru yazdırdı.  3D baskılı evin vurguları, engelli bireylerin rahatlığı ve nemin ev üzerindeki etkilerini önemli ölçüde azaltan kavisli duvar tasarımları için dijital kontroller barındırıyor.

Tüm evin inşaatı, yaklaşık 176.000 £ civarında bir tutara mal oldu. Bu tutar, 3D baskı ile yapılan inşaat maliyetinin geleneksel inşaat tekniklerinden % 20 daha ucuza mal olduğu anlamına geliyor. 1022 metrekarelik ev, beş kişilik bir aileye rahatça ev sahipliği yapabiliyor. Ayrıca, 3D baskılı ev; son derece çevre dostu!

Buna ek olarak, tüm süreç geleneksel bina inşaatı yöntemlerini kullanmaktan çok daha hızlı. Ev; çatısı, penceresi ve kapısı ile birlikte toplam 2 günden fazla sürdü. 3D baskı ekibi, aynı evi bir buçuk günde tekrar basabileceklerine inanıyor!

3D baskılı evde, dünyada ilk olarak Nordine Ramdani , Nouria Ramdani ve üç çocuğu ikamet ediyor. Nordine, proje hakkında şunları söyledi : “ Bu projenin bir parçası olmak büyük bir onur. 60’lardan kalma bir apartman dairesinde yaşıyorduk, bu yüzden bizim için büyük bir değişiklik.   ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz