Mikrodalga fırında yapabileceğiniz birbinden güzel şeyler

0
372 Okunma

Mikrodalga fırınlar genel olarak hızlı ısıtmaları sayesinde hayat kurtarıcı bir görev görüyor. Mikrodalgada ısıtabileceğimiz ve ısıttığımız şeyler belli ama bir de yapabileceklerimiz var.

Yumurta

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yumurtayı mikrodalgada 1,5 dakikada hazırlamak mümkün, üstelik tava kirletmeden! Kahve ya da çay içtiğiniz bir kupaya, kupanın büyüklüğüne bağlı olarak, yumurta kırıyorsunuz. Ardından üstüne ister karabiber, ister peynir, isterseniz başka baharatlar koyabilirsiniz. Sonrasında en yüksek sıcaklıkta 1,5 dakika ısıtırsanız yumurtanız hazır.

Patates

Patateslerinizi dilimleyip cam bir kase içinde mikrodalgaya koyuyorsunuz. Ardından yine en yüksek sıcaklıkta 5 dakika, eğer sizin için yeterli gelmezse de bir 5 dakika daha ısıtabilirsiniz.

Pilav

Yapması fazlaca zaman alan şeylerden biri de hiç kuşkusuz pilavdır. Pilavı da patateste olduğu gibi cam bir kase içinde 15-18 dakika arası en yüksek sıcaklıkta ısıtırsanız oldukça zaman kazanmış olursunuz.

Çay

Kupanıza ya da bardağınıza su doldurup içine de poşet çay atıp 1 dakika mikrodalgada ısıtın. İşte çayınız hazır!

Sebze

Sebzeleri mikrodalga kısa sürede haşlayabilirsiniz. İstediğiniz sebzeyi ya da sebzeleri cam bir kaseye koyarak 3 dakika, size yeterli gelmezse +2 dakika daha en yüksek derecede kolaylıkla haşlayabilirsiniz!

Eğer mikrodalga fırına sahip değilseniz size bir mikrodalga önerimiz olacak. Samsung’un GE83X Solo mikrodalga fırını. Sıvıları kesinlikle sıçratmayan, ses çıkarmayan, kısa programları mevcut olan uygun fiyatlı bir ürün. Üstelik tasarım olarak da mutfağınıza güzellik katacak. Fiyat bilgisi almak ve fırın özelliklerini daha detaylı incelemek isterseniz ürüne buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz