Günün Galerisi: Tatil rotamız Koh Rong Adası

0
1.081 Okunma

Malum, özellikle döviz kurlarının artışından sonra ada tatili kategorisinde Maldivler, Bora Bora gibi bildiğimiz adresler biraz uzak kalmaya başladı. Ama hala cennetten kopma yerler bulmak mümkün; mesela Koh Rong gibi.

Koh Rong, Kamboçya’da küçük, şirin, tatili tamamen kafa dinlemek olarak tanımlayanların bayılacağı bir ada. Öyle ki, dilerseniz yanınıza 3 şey alarak bile gidebilirsiniz.

Koh Rong’da tatil nasıl değerlendirilir?

Adanın toplam uzunluğu 15 km. O yüzden bol bol yürüyüş yapıp adayı keşfe çıkabilirsiniz. Üstelik yürüdüğünüz yerlerin el değmemiş koylara çıkması da muhtemel. Çevre alabildiğine yeşillik olduğundan hamağınızı bağlayıp huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Yalnız palmiyelere bağlamamanız tavsiyeniz, zira adadaki en büyük risk palmiyelerden hindistan cevizi düşmesi.

Adaya ulaşım hava yoluyla Kamboçya’nın başkenti olan Phnom Penh’e inmekle başlıyor. Daha sonrasında adaya en yakın kara şehrine gidip  2 saat süren bir deniz yolculuğu ile de adaya ulaşıyorsunuz.

Adada yemek seçeneği oldukça fazla. Mutfak olarak vegan, italyan mutfağı, Asya’ya özgü yiyecekler ve fast food mevcut. Konaklama ise uygun fiyatlı. Klimalı bir odada kalmak 30$ ama siz bungalovda kalmak isterseniz bungalovun özelliklerine ve konumuna bağlı olarak 150$’ı bulabiliyor.

Ada sakinlerinin hepsi çok sıcakkanlı ve misafirperver. Ayrıca Türk birilerini bulabilme şansınız çok yüksek çünkü işletmecilerin bir kısmı Türk. Son olarak Koh Rong’a ait birbirinden güzel görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz