3D yazıcı ile oluşturulan yaşanabilir evler!

0
456 Okunma

Yarın yeni bir ev satın almak için, bir emlak ajansına gitmek yerine 3D baskı merkezine giderseniz yani bunu tercih ederseniz ne olur? Kısa süre içerisinde durumun neredeyse böyle olacağını bilin! 3D baskı pazarı hızla yükseliyor ve bugün en etkileyici nesneyi basmayı başaran değil, mümkün olan en kısa sürede tasarlamayı başaran öne çıkacak. Hal böyle olunca ileride emlak projeleri patlayabileceğini söyleyebiliriz.

3D yazıcı sayesinde Fransa’da yapılan ilk sosyal konutun fotoğrafları yayınlandı. Nantes’te, yeni inşa edilmiş 95m²’lik tek katlı bir ev ile 3D baskının geldiği son noktayı bizlere gösteriyor. 3D baskı kullanılarak inşa edilen bu evin tek eksiği tesisat boruları ve pencerelerinin sonradan yapılması gerektiği.

Yaşayan evler 3D basılmış! 2

Projenin Nantes Üniversitesi’nin patenti olan BatiPrint 3D yazıcıyla 3 günden daha kısa sürede inşa edildiğinin altını çizelimEvi inşa etmek için yazıcı robot, hava ile temas ettiğinde şişen poliüretan madde kullandı (izolasyon standartlarına tamamen uyan malzemeler).

Bu bungalov evler yakın zamanda ilk sakinlerini ağırlayacak. İlk denemeden ve belli başlı testlerden geçtikten sonra bir aile ile deneyimler kayıt altına alınacak.

Yaşayan evler
24 Saatten kısa bir sürede oluşturulmuş 3D ev.

3D yazıcı ile hız, ekonomi ve hatta ekoloji!

Dubai’de yapımına başlanan 3D teknolojisi ile birkaç yaşam alanı oluşturuldu bile. Bu sayede İnşaat maliyetlerinin yüzde 80 ve imalat maliyetlerinin yüzde 70 oranında azaldığı tahmin ediliyor.

Yaşayan Evler 3D
Çin’de oluşturulmuş bir 3D villa.

İlerleyen aylarda evinizi birkaç saat içinde ve birkaç bin avroya kadar kişiselleştirmek mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz