5 adımda doğru saç düzleştirme nasıl yapılır?

0
901 Okunma
saç düzleştirme

Günlük rutinlerimiz arasında yer alan saç düzleştirme işlemi için püf noktaları biliyor musunuz? Çok basit gibi görünen düzleştirme işlemi esnasında birçok hata yapıyoruz. Şık ve pürüzsüz düzleştirme işlemi için dikkat etmeniz gereken adımları sizler için listeledik. İşte doğru saç düzeleştirmenin 5 püf noktası.

Evde saç düzleştirmenin püf noktaları

saç düzleştirme 2

Doğru adımlar ile saçlarınızı kuaförden çıkmış gibi şık ve pürüzsüz hale getirmek ister misiniz? Doğru düzleştirme için dikkat etmeniz gerekenleri listeledik. İşte yapmanız gerekenler.

Saçlarınızı hazırlayın

Öncelikle saçlarınızın temiz olduğundan emin olun. Düzleştirme işlemine başlamadan önce saçlarınızı yıkayıp bakım rutininizi yaparak hazırlığın ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra saç düzleştirmeye geçmeden önce saçlarınızı mutlaka kurutup tarayın. Saçlarınızı kurutmadan direk düzleştirici uygulamak yıpranmalara neden olabilir.

Saç tipinize uygun düzleştirici tercih edin

Artık her saç tipi için farklı farklı hizmet sunan düzleştiriciler bulunuyor. Tüm saç tiplerinde kullanılabilen özel kaplamalı plakalar, esnek plakalar ve geniş plakalardan sizin için en doğru olanı tercih etmelisiniz. Gelişen teknoloji ile artık plakalarda kullanılan maddeler saçlarınızı düzleştirirken bakım da yapıyor. Aynı zaman da uzun ve dalgalı saçlara sahipseniz; geniş ve esnek plakalar daha doğru tercih olacaktır. en iyi saç düzleştiricileri listemize buradan ulaşabilirsiniz

Doğru ısıyı seçin

Her saç tipi için doğru ısı değeri farklıdır. İnce telli saçlar çok fazla ısıda yıpranırken; kalın telli saçlar yüksek ısıya karlı daha dayanıklıdır. En klasik saç düzleştirme ısısı 185 derecedir. Birçok saç bu derecede zarar görmeden şekil alır. Çok yüksek derecede işlem uygulamak her saçı düzleştirmeyeceği gibi uzun vadede zarar vererek kalıcı hasarlar bırakır.

Bölümlere ayırın ve ayrı ayrı düzeltin

Taradığınız ve bakımını yaptığınız zaçları toka yardımı ile bölümlere ayrın. Saçların yönüne ve saç tipinize göre farklı bölümler oluşturarak düzleştirme esnasında sırayla devam edin. Ayrıca saçlarınızı düzleştirirken kökten uca doğru yapmalısınız. Bu şekilde her tutam saçınızı doğru şekilde düzeltebilir ve aynı saçlara defalarca ısı işlemi göstermemiş olursunuz.

Saçlarınızı tarayın

Saç tipiniz için uygun olan bir fırça yardımı ile düzleştirme işlemi bittikten sonra saçlarınızı tarayın. Eğer saçlarınızda bir kuruluk ya da elektriklenme fark ettiyseniz hafif yağ ve serumlar ile orta ve uç kısımlara bakım uygulayabilirsiniz.

2022’nin en iyi saç düzleştiricileri

Doğru ürün seçimi ve doğru adımlar ile saçlarınızı yıpratmadan düzleştirmek mümkün. Doğru saç düzleştirme işlemi için siz hangi adımları uyguluyorsunuz?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz