5 soruda pandemi hayatınızı ne kadar değiştirdi?

0
152 Okunma
5 soruda pandemi hayatınızı ne kadar değiştirdi?

2019 yılında hayatımıza giren pandemi çeşitli değişikliklere sebep oldu. Çalışma, sosyal aktivite, hayata bakış hatta yeme içme alışkanlıklarımız dahi değişime uğradı. Bulunan aşılar, geliştirilen ilaçlar ve uygulanan tedbirler sayesinde hastalığın etkisi gün geçtikçe azalıyor. Henüz önümüzde ne kadar yol olduğu belli değil fakat bir süre de daha pandemi ile hayata devam edeceğimiz kesin. Peki pandemi hayatınızı ne kadar değiştirdi?

2022 hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak 4 mobil uygulama

Sosyal iletişimi nasıl sağlıyorsunuz?

Pandemiden önce arkadaşlarımız ya da akrabalarımızla kalabalık toplantılar, akşam yemekleri ve film geceleri gibi aktivitelerde bulunuyorduk. Pandeminin çok yoğun olduğu dönemler bu alışkanlıklarımız yerini görüntülü grup görüşmelerine ve sesli, yazılı mesajlara bıraktı. En büyük aktivitemiz evde yaptığımız etkinlikleri sosyal medyada paylaşmak haline geldi. Pendeminin bitmesi, bu alışkanlıklarımızı ne kadar değiştirecek henüz bunu bilemiyoruz. Fakat çoğumuz eskiye göre daha çok evde vakit geçiren insanlar haline geldik.

Yaşam ve beslenme alışkanlıklarınız değişti mi?

Pandemi bize gösterdi ki beslenmek ve spor yapmak zannedilenden daha önemli. Bu süreçte hepimiz takviye gıdalar, temiz içerikli ürünler ve spora yöneldik. Spora yönelmenin bir sebebi de uzun süreli hareketsizliğin bize hediye ettiği kilolar oldu. Siz bu dönemde hangi spor aktivitelerine ve sağlıklı yaşam şartlarına uyum sağladınız?

Pandemi hobilerinizi değiştirdi mi? 

Balık tutmak, hafta sonu kampları, açık hava etkinlikleri yerini film geceleri, puzzle, boyama ve örgü-dikiş gibi aktivitelere bıraktı. Uzun süre evde kalacağını öğrenen insanlar evde yapılabilecek hobilere ve kutu oyunlarına yöneldi. Sizin pandemiden önce ve sonra yapmayı sevdiğiniz şeyler ne kadar değişti?

Aile bağları güçlendi mi zayıfladı mı?

Evlerde geçirdiğimiz bu süre boyunca uzaktaki aile bireylerimize inanılmaz bir özlem duyduk. Sarılmayı, özgürce vakit geçirmeyi bayramlarda dahi mesafeli durarak geri plana attık. Bu süreç çoğu insanın ailesine daha sıkı bağlanmasına sebep oldu. Özellikle aynı ev içinde okul, iş, hayat koşuşturmacası sebebi ile birbirini gerçek anlamda göremeyen insanlar; aile olmanın tadına vardı.

Eğlence kültürünüz nasıl etkilendi?

Çok uzun süre sinemaların dahi kapalı olduğu, her türlü eğlence ve kültürel ortamdan uzak kaldığımız bir dönem geçiriyoruz. Eskiye nazaran daha özgür olduğumuz bu süreçte artık evde de çeşitli aktiviteler yapılabileceğimizi kabul ettik. Kısıtlamaların azalmasına rağmen evde birlikte oyunlar oynamak, film izlemek ya da benzer aktivitelerde bulunmayı tercih edenler hala var. Eğlenmek deyince sizin aklınıza hangisi geliyor.

Öyle umut ediyor ki uzun ve yorucu bir sürecin sonuna gelmek üzereyiz. Her ne kadar kötü günler geçirmiş olsakta bu süreç bize; sağlığın, birlikteliğin elimizdeki özgürlüklerin değerini bir kez daha gösterdi. Acı tatlı tecrübeler ile yolumuza devam edeceğiz. Peki siz pandemi öncesi ve sonrasında hayatınızda ne gibi değişiklikleri fark ettiniz? Yorumlara bekliyoruz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz