8 Mart günü kadınlara ulaşım ücretsiz olacak!

0
158 Okunma

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımı kadınlara ücretsiz yaptı. İşte bir günlük ücretsiz ulaşım hakkından kimler yararlanabilecek? İşte detayları…

Netflix’te Pera Palas’ta Gece Yarısı ne zaman çıkacak?

QR kod ile yapılan ilk geçiş kadınlara ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebi ile metrobüs, otobüs, metro ve şehir hatlarında ilk geçiş ücretsiz olacak. QR kod ile yapılan geçişlerde, maksimum 5,48 TL’ye dek hediye edileceği açıklandı. QR kodun geçerli olduğu noktalarda ödemelerin dijital karta yapılacağı vurgulandı.

Yapılan açıklamada kampanyanın “8 Mart” için geçerli olacağı da belirtildi. “Sistemsel gecikmeler ile TL geri ödemelerinde BELBİM AŞ tarafından geri iadeler en kısa sürede gerçekleşecek” açıklaması da eklendi.

8 Mart günü İBB tarafından yapılacak olan ücretsiz etkinlikler

8 Mart dolayısıyla sadece ulaşım ücretsiz olmayacak. İBB tarafından düzenlenen etkinlikler arasında “İyilik İstasyonu”, projesi hayata geçecek. Kadınlar tarafından bağışlanan giyim, aksesuar, çanta gibi ürünler Levent metro istasyonunda satışa çıkacak. Elde edilen gelirle birlikte, “kız çocuklarının” eğitimine katkı sağlanacak. Bir diğer heyecanlandıran etkinlik ise İstanbul Taksim’de gerçekleşecek.  İstiklal Caddesinde gerçekleşecek olan etkinlikte “Balkonda Tirad” etkinliği sergilenecek.

İBB tarafından 8 Mart günü kadınlara ücretsiz olacak etkinlikler arasında Şehir Tiyatroları’nda 4 oyun ücretsiz izlenebilecek. İBB gişelerinden ve resmi siteden ücretsiz olarak temin edebilecek biletler iki kişiyle sınırlı olacak. Özen Yula’nın yazıp yönettiği Hayat Der Gülümserim oyunu Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde, Rüstem  Ertuğ Altınay’ın yazdığı Melek oyunu Müze Gazhane Büyük sahnede, Çın Sabahta oyunu ise Fatih Reşat Nuri Sahnesinde gerçekleşecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü Pembe Teknoloji ailesi olarak kutlarız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz