Instagram IGTV ile para kazanmanın önünü açıyor

0
336 Okunma

Instagram yakında içerik oluşturucuların IGTV videolarından ‘Instagram Partner Program’ı ile para kazanmasına imkan sağlayacak. Bildiğiniz gibi Instagram IGTV ile beklentilerini pek karşılayamadı. Bununla ilgili yeni çalışmalar üzerinde çalışan platform, yakında IGTV içerik oluşturucularının reklamlarından tekliflerinden para kazanmasına izin verecek .

Instagram IGTV ile para kazanabileceksiniz

Yeni paylaşılan detaylara göre, Instagram, içerik oluşturucuların videolara yerleştirilmiş reklamlar yoluyla para kazanmalarına olanak tanıyan dahili olarak prototiplenmiş bir Instagram İş Ortağı Programı’nı onayladı. Bu özellik ilk olarak Twitter’da oldukça popüler olan uygulama mühendisi Jane Manchun Wong tarafından keşfedilmişti.

Yakın zaman önce ise resmi kaynakların doğruladığı bu özellik: “İçerik oluşturucuların IGTV ile para kazanmalarına yardımcı olma yollarını araştırmaya devam ediyoruz. Şimdi paylaşacak daha fazla ayrıntımız yok, ancak daha da geliştikçe olacak. ‘’ açıklamasıyla resmileşti.

Ancak yeni programın detayları henüz bilinmiyor. Rapora göre, içerik oluşturucularının video paylaşabileceği ve videoda görünen reklamlarla bir ’’watch party’’düzenleyebileceği ve bunlar da para kazanmanın izlenmesini kolaytıracağı söylenebilir. Bu sayede video içerik oluşturucuları, toplam reklam gelirinin yüzde 55’ini kazanacak.

Yeni verilerle Instagram’ın en popülerleri

Beklenen Instagram özelliği de yakın zaman önce geldi

Popüler sosyal medya platformunun resmi verilerine göre Instagram’ın şu anda aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Instagram ayrıca, bugün daha önce bir kullanıcının takipçilerini farklı kategoride görüntüleyecek yeni bir özellik ile karşımıza çıkmıştı. Takip ettiklerinize tıkladığınızda üstte karşınıza iki farklı seçenek butonu çıkıyor. Bunlardan ilki ‘’En Az Etkileşimde Bulundukların’’ ve ‘’Akışta En Çok Gösterilenler’’ şeklinde. Bazı kullanıcılarda yalnızca ‘’Akışta En Çok Gösterilenler’’ seçeneği çıkarken, özelliğin daha geliştirileceği fikrini güçlendiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz