Telefon markasını kuran Chaymeriyia Moncrief tanışın!

0
490 Okunma
Akıllı telefon markası kuran kadın

Özellikle Amerika’da siyahi vatandaşlara uygulanan bir ırkçılık politikası bulunuyor. Son yıllarda polis şiddeti ile gündemde yerini koruyan ABD’de çok önemli bir gelişme yaşandı. 25 Yaşındaki teknoloji girişimcisi olan Chaymeriyia Moncrief, kendi akıllı telefon markasını kuran ilk Afro-Amerikan kadın oldu. Bu başarı ise önceki yıllardaki verilen kararlarda yatıyor. İşte Kendi akıllı telefon markasını kuran kadın!

Kendi akıllı telefon markasını kuran kadın

Kendi akıllı telefon markasını kuran kadın: Chaymeriyia Moncrief

ABD’nin Alabama eyaletinde yaşayan Chaymeriyia Moncrief, bir teknoloji girişimcisi. 25 yaşındaki genç kadın ilk olarak 2018 yılında kurduğu telekomünikasyon servis sağlayıcısı Tesix Wireless Network kısa süre içinde 10 milyon doların üzerinde değerlendi.

Genç kadının bu başarısını daha ilk yıllarında gören bir şirket 4.5 milyon dolarlık bir teklif vermiş, ancak kararlı girişimci şirketini satmamıştı. Bu kararının doğru olduğunu ilerleyen yıllarda gören Moncrief’in şirketi 10 milyon doların üstünde bir değere sahip.

Genç teknoloji girişimcisi ise şu anda çok popüler olan akıllı telefon pazarına çok şık bir tasarımla giriyor. Kendi akıllı telefon modelini geliştiren Moncrief, gerçekten de başarılı bir işe imza atmış.

Akıllı telefonlar ve ilerleyen yıllarda daha farklı elektronik cihazlar için NSPRE Electronics markasını oluşturan girişimci, iki yıllık emeğin ardından NSPRE NX Pro olarak adlandırılan modeli resmi olarak üretilmeye başlandı. Şirket şimdi de, NX Pro’nun gelişmiş versiyonu NX Pro Plus’ı kullanıların karşısına çıkartmaya hazırlanıyor.

Kendi akıllı telefon markasını kuran kadın

Akıllı telefon sınırlı sayıda 300 adet kadar üretiliyor ve 216 dolar gibi bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Telefon ön siparişe açılmış durumda. Telefon ilk etapta, ABD, Afrika, Kanada ve Meksika gibi bölgelerde satışa sunulacak. Telefon çok şık bir tasarım ile geliyor ve ekran tarafında bizleri 1080×2340 çözünürlük ile  6.5 inç Full HD Plus bir ekran karşılıyor. Telefonun ekran kasa oranı ise oldukça iyi, yüzde 91 civarında.

Telefonun arka tarafta konumlandırılan üçlü kamera sisteminde yapay zekaya güveniliyor. 16 Megapiksellik bir ana kamerası bulunan telefonun, 13 Megapiksellik geniş açılı bir kameraya ev sahipliği yaptığı söylenirken, 2 Mega piksellik bir derinlik sensörü eklenmiş.

NSPRE NX Pro Plus‘ta sekiz çekirdekli Unisoc SC9863 işlemci bulunuyorken, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Telefon Android 10 ile kutudan çıkıyorken, 4.000mAh’lik bir bataryası bulunuyor.

Akıllı telefonlar gerçekten gelişiyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz