TikTok’ta yayılan böcekli çilek videosunun aslı!

0
1.223 Okunma
TikTok bocekli cilek videosu-01

Sosyal medyada ilginç veya korkunç denebilecek videolar kısa süre içinde yayılmasıyla ünlü oluyor. Birkaç gün önce ortaya çıkan TikTok videosu da aynen bu şekilde yayıldı. TikTok böcekli çilek videosu kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaştı ve herkes videodaki yöntemi deneyeme başladı. Peki böcekli çilek tam olarak ne ifade ediyor ve gerçek olabilir mi?

TikTok böcekli çilek videosu için yapılan uzman yorumları

Birkaç gün önce bir kadın çilek mevsiminin de gelmesiyle birlikte bir kase dolusu çileği tuzlu ve ılık su ile yıkarken TikTok üzerinden videosunu paylaştı. Genç kadın birkaç aşama ile yıkadığı çilekleri kayda aldı. Bu kaydı alırken de suya çıkan böceklerin sayısı ve değişik türlerde olmaları dikkat çekti. Birçok insan için solucan, kırkayak ve benzer böcekler fobi noktasında korku yaratıyor.

Söz konusu TikTok böcekli çilek videosu’nun paylaşılmasının ardından sosyal medyada bir kaos oluştu. İnsanların birçoğu artık çilek yemek istemediğini yazarken, bazılarıysa çilekleri yıkarken çok daha dikkatli olacağını yazdı.

TikTok bocekli cilek videosu-01

Çilekleri suya batırarak yıkayan TikTok videosundaki kadının yaptığı aslında doğru bir hamle. Taze birçok meyve ve sebzenin içinde bu tarz böcekler bulunabiliyor. Tarım ilaçlarıyla zehirlenen meyvelerin zaten çok iyi yıkanması gerekiyor. Uzmanların tavsiyesi de bu yönde seyrediyor.

Uzmanların açıklamalarına göre bu sayıda böceklerin meyvelerden bulunması olası ancak çok nadir görülüyor.North Carolina State Üniversitesi’ndeki uzmanlar meyve sineklerinin larvalarının olgunlaşmış meyvelerde yer alabileceğini belirtiyor.

Peki farkında olmadan bu larvaları yersek ne olur?( korkunç bir fikir) North Carolina Eyalet Üniversitesi’nden bir gıda güvenliği uzmanı Ben Chapman:“Onları yiyebilirsiniz, ama bu onlar için biraz kaba olur”diyor.

Yine de hem Türkiye’de hem de yabancı kaynaklı sosyal medya hesaplarında TikTok böcekli çilek videosu çok konuşuluyor siz ne düşünüyorsunuz?

Video tuzlu suya konduğunda içinden iri böcekler çıkan çilekleri göstermiyor. Teyit.org’un araştırdığı iddianın, doğru olmadığı ortaya çıktı. Yani böcekli çilek videosu gerçeği yansıtmıyor. Çileğin içinden çıktığı iddia edilen büyük böcek, kaplara bahçeden alınarak konmuş. Akım devam ederken paylaşılan bir video, Türkiye’de de gündem oldu. Ancak boyutu epey büyük böceklerin gözüktüğü bu videonun gerçeği yansıtmadığını, videoyu paylaşan TikTok kullanıcısı bizzat açıkladı.

TikTok’un Play Store puanlaması bir anda düştü!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz