Instagram’daki mesajlaşma deneyimine yeni dokunuş

0
175 Okunma
Instagram ve Messenger birlesmesi

Her gün kullandığımız uygulamalar yeni özellikler kazanabiliyor. Bu yeni özellik kazanan uygulamalar arasında Facebook’a bağlı, Instagram ve WhatsApp da yer alıyor. Mark Zuckerberg bu üçlü arasındaki iletişimin daha kuvvetli olmasını istiyor ve kullanıcıların deneyimlerini de geliştirmek istiyor. Instagram ve Messenger birleşmesi gibi de görülen yeni özellik şu an için ABD’deki kullancılara açılmış durumda.

Instagram ve Messenger birleşmesi

Instagram ve Messenger birlesmesi-00

Günümüzde belirli zorunluluklar dışında Facebook kullanan çok aktif bir kitle bulunmuyor. Bunun farkında olan Mark Zuckerberg de popüler uygulamalar arasında yer alan Instagram’ın ve aynı şekilde Messenger için yeni planlar kuruyor.

Bu plana göre, bir Instagram kullanıcısı artık kişisel hesabında Facebook profilinde bulunan arkadaşlarıyla doğrudan iletişim kurabilecek. Bu özelliğin yanında bir de Instagram ekranının sağ üst tarafında yer alan direkt mesaj (DM) logosu da  yerini Facebook Messenger logosuna bırakacak.

Zuckerberg, Facebook ve Instagram arasındaki kurulacak bu iletişim yönteminin tıpkı WhatsApp’taki gibi uçtan uca şifrelenme sistemi ile korunmasını istiyor. Bu da haliyle Facebook’un, Apple‘ın iMessage uygulaması ile rekabeti kızıştırmak istediğinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm zamanların en çok beğenilen Instagram fotoğrafları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz