ABD Başkanı Trump, Apple’ın endişelerini umursamıyor!

0
117 Okunma
Apple'ın WeChat endişesi

ABD Başkanı Donald Trump, Apple’ın WeChat yasağının iPhone satışlarını etkileyebileceği noktasındaki endişelerini umursamıyor. ABD merkezli Apple, WeChat’i yasaklamanın ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda Trump yönetimini uyaran onlarca şirketten yalnızca birisiydi. Apple’ın WeChat endişesi ise tekrar gündeme taşındı.

Trump, ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle uygulamayı yasaklamaya çalışıyor ve bugün bir basın toplantısı sırasında Apple’ın endişelerine karşı sorular yanıtlandı. Beyaz Saray’da muhabirlerle bir basın toplantısı düzenlendi. Trump’a WeChat yasağının sonuçları soruldu.

Apple’ın WeChat endişesi

Apple-in-WeChat-endisesi-00

Trump cevabında ulusal güvenlik endişelerini tekrarlarken, Apple’in endişelerinin yersiz olduğunun altını çizdi ve ‘’her neyse’’ diyerek bu durumu aslında pek de umursamadığını gösterdi.

Biliyorsunuz geçen hafta ABD’de başta, TikTok ve WeChat‘in olduğu popüler Çin merkezli uygulamalar yasaklanması gündeme geldi. Hatta WeChat‘in yasaklanmasına yönelik imzayı atan Trump, pek çok kişiden ve şirketten tepki almıştı.

Eylül ayında yürürlüğe girecek yeni bir karar ile detayları kesinleşecek olan bu olayların yanında bir de Çin’in popüler uygulaması TikTok’un Microsoft’a satılması gündemde.

Apple ve Disney, Ford, Intel, Morgan Stanley, UPS ve Walmart gibi şirketler bu hafta Trump ve yönetimden yetkili kişilerle bir görüşmeye katıldı ve bu yasağın sonuçlarının ciddi olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

WeChat, Çin’deki iPhone kullanıcıları tarafından en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Mobil uygulamanın dünya çapındaki App Store kullanıcıları için yasaklanması demek Çin’deki iPhone satışları için kötü sonuçların doğmasına neden olabilir.

iPhone’da yaşanan yeşil ekran sorununa çözüm!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz