Google’dan Chrome’daki güvenlik için yeni hamle

0
159 Okunma
Google kullanıcı guvenligi-00

Google’ın en çok kullanılan tarayıcıya ev sahipliği yaptığı Chrome’da bir o kadar da geliştirme yapıyor. Haliyle kullanıcıların istekleri doğrultusunda yeni özellikler ekleyen ya da çıkartan Google, şimdi kullanıcı güvenliğini ön plana çıkartan yeni bir hamle yapıyor. Google kullanıcı güvenliği için yeni adımını atıyor.

Google kullanıcı güvenliği ile ilgili hamlesini yapıyor

Google kullanıcı guvenligi-00

Kullanıcılarının internetteki deneyimini daha güvenli hale getirmek isteyen Google, internet aleminin en popüler tarayıcı olan Chrome için özel bilgiler üzerinde çalışıyor. Bu çalışma sonucunda ise kullanıcılarının bilgilerin de yer aldığı formları mercek altına aldı. Kullanıcıların pek çoğu internet sitelerinde yer alana formların neleri kaydettiğine bakmıyor. Haliyle bazı güvenilir olmayan sitelerde sorunlar çıkabiliyor.

Pek çok kez bu formlar aracılığı ile kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesi söz konusu olmuştu. İşte Google da Chrome için bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor.

Formların daha güvenli bir hale gelmesi için adım atan Google, Chrome 86 sürümüyle birlikte sunulacak kullanıcı güvenliği için riskli olan formlara uyarı notu ekleyecek. Eğer kullanıcı güvenli olmayan bir forma veri girişi yaparsa tarayıcı bir uyarı mesajı gönderecek ve kullanıcıyı bilgilendirecek.

Tahmin edebileceğiniz üzere güvenli olmadığı belirtilen bu formlar için de otomatik doldurma özelliği devre dışı kalacak. Bunun yanında güvenli olmamasına rağmen kullanıcı formu kullanmak isterse, bütün bilgilerini tek tek girmesi gerekecek.

Google’ın Türkiye için aldığı yeni karar açıklandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz