Instagram sizi depresyona sürüklüyor olabilir

0
363 Okunma
Instagram

Sosyal medya hepimizin vazgeçilmezleri arasında Instagram, Twitter ve Facebook bu platformlardan en yaygın kullanılanların başında geliyor. Yapılan araştırmalara göre özellikle Instagram ruh sağlığı üzerinde daha fazla olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Depresyon, kendini değersiz hissetme ve ruh dünyasında çeşitli atışmalar bunlardan bir kaçı. Peki sosyal medya bizi nasıl etkiliyor ve bu etkilerden nasıl kurtulabiliriz?

Instagram nasıl kullanılmalı? Zararlı etkilerinden nasıl korunabiliriz?

 

Instagram

Günümüzde en sık karşılaşılan ruhsal hastalıklardan bir tanesi depresyon. Sosyal medya platformları ise bizi buna daha hızlı itebiliyor. Pensilvanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü bu konuda bir araştırma yaptı. 3 hafta süren araştırmada özellikle Instagram’ın Kişileri depresyona sürüklediği tespit edildi. Araştırmaya tam 143 öğrenci katıldı. İki farklı grup halinde incelenen katılımcılar arasında en çok kullanılan uygulama Instagram oldu. Deneye başlamadan önce katılımcılara bir anket yapıldı. 3 haftanın sonunda anket yenilenerek sonuçlar karşılaştırıldı. Çıkan sonuçlara göre sosyal medya üzerinde 30 dakikadan fazla vakit geçiren bireylerin olumsuz olarak etkilendiği tespit edildi.

Karantinada fotoğrafçılık: Profesyoneller Instagram’da!

Siz de bu olumsuz sonuçlardan daha az etkilenmek için bir kaç kolay tedbir uygulayabilirsiniz. Instagram hesabınızda ne kadar süre geçirdiğinizi görüntüleyebiliyor kendiniz için bir sınır belirleyebiliyorsunuz.

  1. Instagram uygulamasına girin
  2. Ayarlar” menüsünden “Hareketlerin” seçeneği tıklayın.
  3. Burada geçirdiğiniz süreyi ve “Günlük hatırlatma ayarı” kısmından kendiniz için bir sınır belirleyebilirsiniz.

Bunlara ek olarak sosyal medya kanallarınızdan gelen bildirimleri kapatabilirsiniz. Bu sayede sürekli olarak uyarılmaz ve geçirdiğiniz zamanı en aza indirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz