Karantinada fotoğrafçılık: Profesyoneller Instagram’da!

1
309 Okunma
karantinada fotoğrafçılık

Karantina günlüklerine yazacak çok şey var bunlardan birisi de geçenlerde değindiğimiz karantinada fotoğrafçılık olayı. Fotoğrafçılar da ister istemez rutinlerinden uzaklaşarak evlerine kapandılar, bu yaratıcı ve sanatçı ruhlar ise bu içlerindekileri fotoğraf çekerek ifade ediyor. NYT’ın hazırladığı habere göre, Stephen Shore, Catherine Opie, Todd Hido ve benzeri birçok fotoğrafçı Instagram hesabı üzerinden çektikleri karantina fotoğraflarını paylaşıyor. Tıpkı İtalyan fotoğrafçı Alessio Albi gibi sanatlarını icra eden fotoğrafçılar yaratıcıklarını da konuşturuyor.

Karantinada fotoğrafçılık: Yeni bir alan doğuyor!

Dünyanın birçok ülkesi şu an Corana virüsü sebebiyle karantinada. Bir süre daha bu şekilde gidecek gibi duran karantina dönemi, insanların yaratıcılığının da ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu kapsamda bakıldığında yayımlanan fotoğraflar oldukça etkileyici.

Aşağıdaki fotoğraf, Tahmineh Monzavi adlı İranlı bir fotoğrafçıya ait. Fotoğrafın açıklama kısmında ise ”Tahran ölü bir şehirdi.” diyor İran’dan bir kare paylaşırken.

Karantinada fotoğrafçılık

İnsanların evlerinde geçirdikleri vakit arttıkça içine doğru bir yolculuğa çıkıyor gibi duruyor. Zira birçok kişi bir süredir başlayamadığı resme başlarken, bazıları yemek yapmaya başlıyor. Her şey elbette bu kadar toz pembe değil ancak Instagram’daki karantina fotoğrafçılığı söz konusu salgının hem kasvetli yönünü hem de renkli yanlarını ortaya çıkartıyor.

Çinli bir fotoğrafçı olan Liu Shuwei ( @shuwei_liu ) “Berlin’den Şangay’a döndüm ve evde karantinaya alındım” dedi ve evinden manzarasının bir fotoğrafını paylaştı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Green smoke in the tree formed in my #quarantine days. Never tired of my view. Taken with an old phone.

Shuwei Liu (@shuwei_liu)’in paylaştığı bir gönderi ()

Corona virüsü salgının acı yüzünü de iyi yansıtıyor fotoğraflar

Bazı fotoğraflar gerçekten de salgının yönünü çok iyi gösteriyor. Bazı fotoğraflar eski günlere özlemleri içerirken, bazıları bir adet karanfili hak ediyor. İşte Instagram üzerinden fotoğrafçılar tarafından paylaşılmış, karantina fotoğrafları.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Shelter in place and love thy neighbor. . . . . #househunting #nazraelipress

Todd Hido (@toddhido_)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Shelter in place and love thy neighbor. . . . . #househunting #nazraelipress

Todd Hido (@toddhido_)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

#stayinghome

川内 倫子 (@rinkokawauchi)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Feb 11th, Florence city center, Italy. Doctor Li. #coronavirusitaly #florence #corinavirus #chinadoctor

Michele Borzoni (@micheleborzoni)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cao Fei (@cao_fei)’in paylaştığı bir gönderi ()

1 Yorum

  1. Merhaba Nilay Hanım,
    Gazi Üniversitesi, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bahar dönemi dersim olan “Güncel Sorunlar” isimli dersin kapsamında haftalık olarak Pembe Teknoloji’nin Twitter sayfasındaki haberleri inceliyorum. Şimdi onlinedan bu süreci yürütüyoruz. Seçtiğiniz haberleri ve haber dilini çok beğeniyorum. Ne zamandır bu platformda haber hazırlıyorsunuz? Mailimden de ulaşabilirseniz çok mutlu olurum^.^

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz