Samsung, yeni robot süpürge ile temizlikte devrim yaratıyor

0
390 Okunma
Samsung JetBot 90 AI+ robot süpürge

Samsung, CES 2021’de Intel Yapay Zeka destekli ilk akıllı robot süpürgesi JetBot 90 AI+ tanıttı. Yıl boyunca trendlerden düşmeyen robot süpürgeler her geçen gün daha aktif kullanılır hale geliyor. Samsung yeni robot süpürge ile temizlik rotasını optimize eden ve çevresine tepki verebilen akıllı teknolojiler ile donatıldı. CES İnovasyon Ödülleri kapsamında ödül de alan JetBot 90 AI+ 2021’in ilk yarısında ABD’de satışa sunulacak.

Yapay zekâ destekli dünyanın ilk akıllı robot süpürgesi

Kullanım kolaylıkları ile öne çıkan robot süpürgeler, artık daha gelişmiş teknolojiler ile bize eşlik ediyor. Intel Yapay Zeka desteği sayesinde JetBot 90 AI+ minimum efor ile temizlik yapabilmenizi sağlıyor. Cihazın nesne algılama teknolojisi, evin her yerinde dolaşarak özenle temizlik yapabiliyor. Daha çok sürücüsüz araçlarda karşımıza çıkan LİDAR sensörü sayesinde 3 boyutlu alan taraması yapan  JetBot 90 AI+ etrafta olan sandalye ayağı, oyuncaklar gibi engelleri kolaylıkla tespit edip dolaştığı odanın şeklini anlayabiliyor. Topladığı bilgileri hafızasında tutarak sonraki temizliklerde özellikle kırılacak formdaki nesneler ile arasındaki mesafeyi koruyabiliyor. Nesne algılama algoritması sayesinde tüm nesneleri tanıyan robot süpürge en güvenli ve verimli rotayı kolaylıkla oluşturabiliyor.

Samsung JetBot 90 AI+ robot süpürge

Robot süpürgelerin en büyük problemlerinden biri olan eşyaların taban yüksekliği Samsung yeni robot süpürge ile artık bir handikap olmaktan çıkacak. Kanepe ve dolap gibi alçak tabanlı nesnelerin altına kendi yüksekliğini düşürerek girebiliyor. İkinci bir dezavantaj olan cihazın torbasının dolduğunda temizliği sonlandırması ve yeni temizliğe başlayamaması ortadan kalkıyor. Cihazın kendi torbası dolduğunda toplanan kirler, Samsung’un özel olarak geliştirdiği bir boşaltma sistemi olan Clean Station bölmesine aktarılıyor. Bu sayede yaklaşık 2-3 ay kadar torba boşaltmadan temizlik yapabiliyorsunuz. 

CES 2021 de tanıtılan en iyi robot süpürgüler

Samsung JetBot 90 AI+’ın gelişmiş dijital inverter motoru, temizlik esnasında Jet Cyclone sisteminin sahip olduğu 30W emiş gücünü en yüksek seviyeye çıkararak sadece yerdeki kirleri değil havadaki tozları da temizleyebiliyor. İnce ve yumuşak dokulu kılları sayesinde temizlik yaptığı alanda hiç bir kir bırakmıyor.

Akıllı telefonlarda da yönetebilen süpürge için SmartThings uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Bu uygulama sayesinde cihazınızı uzaktan kontrol edebiliyor, girmemesi gereken alanlar için uyarı gönderebiliyor, hatta dahili kamerası ile evcil hayvanlarınızı kontrol edebiliyorsunuz.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz