Telegaram’dan güvenlik için önemli hamle

0
165 Okunma

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi sebebi ile kullanıcılar başka mesajlaşma platformlarına geçiş sağladı. Telegram’da bu uygulamaların başında geliyor. Eskiden de aktif kullanıcıya sahip Telegram, bir haftada 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı. Konu kişilerin güvenliği olunca uygulama da bu anlamda çeşitli  güncellemeler yapmaya başladı.

 Telegram’dan şiddet karşıtı yenilik

Güvenli bir mesajlaşma ortamı sunmayı hedefleyen Telegram’ın yaptığı güncellemelere bir yenisi daha eklendi. Telegram şiddet yanlısı paylaşım yapan bir çok kanalı engelledi. Telegram sözcüsü Remi Vaughn konu ile ilgili şu açıklamada bulundu,

Barışçıl tartışmaları ve barışçıl protestoları memnuniyetle karşılıyoruz, ancak doğrudan şiddet çağrıları içeren kamuya açık içeriği rutin olarak kaldırıyoruz”

Özellikle ABD’de yaşanan son olayların bir şiddet protestosu olduğu ve haberleşmenin uygulamalar üzerinden yapılıyor olması dikkat çekti.

WhatsApp’ı siliyor muyum? Hangi uygulamaya geçeceğim?

WhatsApp mesajlaşma sırasında toplu mesaj ve gruplar için kişi sınırı bulunduruyor. Fakat Telegram’da gruplara sınırsız kişiler ekleyebiliyorsunuz. Bunun bir tehdit oluşturabileceğini ve bu tür şiddet ve toplumsal düzeni bozma amaçlı protestoların önüne geçmek amacıyla Telegram şiddet yanlısı paylaşımların önüne geçmeyi hedefliyor. Ani kullanıcı yükselmesi sebebi ile çeşitli yeniliklerde bulunan Telegram’ın ilerleyen dönemlerde yapacağı güncellemeler merakla bekleniyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz