CES 2021 de tanıtılan en iyi robot süpürgüler

0
522 Okunma
En iyi robot süpürgeler

CES 2021 teknoloji devlerinin ürünleri ve inovasyonları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Artık sadece telefon bilgisayar değil akıllı ev teknolojileri de dikkat çeken ürünler arasında. Özellikle 2020 pandemi yılı olarak geçicince bu alanda yapılan inovasyonlarda artış gösterdi. Dönemin en popüler küçük ev aletleri de hiç şüphesiz robot süpürgeler oldu. CES 2021’de tanıtılan en iyi robot süpürgeler ve özelliklerine yakından bakalım.

En iyi robot süpürgeler ve özellikleri

Ev temizliğini kolaylaştıran robot süpürgeler her geçen gün daha iyi temizlik ve performans sağlamaya devam ediyor. Yapay zekanın çok iyi kullanıldığı bu süpürgelerde rekabetin artış göstermesi kullanıcılar açısından büyük avantajlar oluşturuyor. Daha iyi temizleyen ve daha uygun fiyatlı süpürgelere ulaşmak bizler için kolaylaşıyor. CES 2021‘de hem performansları ile çok tercih edilecek 3 adet robot süpürgeyi sizler için listeledik.

Robot süpürgeler bilgilerimizi mi sızdırıyor?

Samsung JetBot 90 AI+

En iyi robot süpürgeler samsung_jetbot

Muadiller arasında şuan en iyi robot süpürge olarak anılan Samsung JetBot 90 AI+, süpürgelerin kullanımındaki en büyük handikabı gerisinde bırakmış gibi görünüyor. Bu süpürgelerin en büyük avantajı herhangi bir insana ihtiyaç duymadan ev temizliğini tamamlayabiliyor olmalarıydı. Fakat kullanıcıların en büyük şikayeti içine almaması gereken eşyaları de çekerek cihazların problem yaşaması oldu. Samsung yeni robot süpürgesi ile bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ev izleme teknolojilerinde video seçeneğini ekleyerek, sizin için geniş bir kontrol mekanizması sunuyor. Bu sayede Bilinmeyen nesnelere karşı tedbirinizi alabiliyorsunuz.

Süpürgede engelleri algılama ve onlardan kaçınma için 3D sensörler ve yapay zeka ile geliştirilmiş LİDAR sensörü yer alıyor. Süpürme işlemi bittikten sonra eğer hazneniz dolduysa tekrar süpürebilmek için hazneyi boşaltmanız gerekiyordu. Bu cihazın söz gelimi yedek bir haznesi bulunuyor. Yani eğer hazneyi temizlemeyi unuttuysanız sizin için hazneyi taban bölümüne aktararak boşaltım işlemini kendisi gerçekleştirebiliyor.  Bu özellikler dışında Wi-Fi bağlantısı ve “kullanılmayan bölgeler” gibi özellikleri bulunun süpürgenin henüz fiyatı hakkında bir bilgi yok.

 Roborock S7

roborock en iyi robot süpürgeler

Bir diğer robot süpürge olan  Roborock S7, markanın şimdiye kadar ki en iyi süpürgesi. Sadece süpürme değil aynı zaman da silme işlemini de yapabilen cihaz halı ve zemin arasındaki farklı algılayarak temizliğinizi tek seferde bitirmenize yardımcı oluyor. Daha etkili bir temizlik için sert zeminler de  sonik titreşim teknolojisi kullanan süpürge halıların derinliklerindeki kiri temizlemek için 2500 PA emiş gücüne sahip. Roborock S7 robot süpürgenin mart ayının sonlarına doğru 650 dolara satılması bekleniyor. 

Eufy RoboVac L80

Uygun fiyatları ile dikkat çeken markanın bu ürünü de kullanıcıları şaşırtmıyor. Fiyat performans ürünü olan RoboVac L80 orta segment bir süpürge. Tasarımı olarak dikkatleri üzerine çeken süpürge 2.000 PA emiş değerine sahip ikiz türbine sahip. Piyasadaki bir çok üründen daha iyi performans gösteren süpürgenin bir diğer avantajı gerçek zamanlı ve çok katmanlı haritalama teknolojisine sahip olması. İki farklı temizlik seçeneği için normal model L80 ve ekstra paspaslama teknolojisi de sunan L80 Hibrit modelleri ile kullanıcı tercihine göre satış planlıyor. 2021 yılının ortalarında satışa sunulması beklenen robot süpürgeler, L80 için 550 ve L80 Hibrit için 600 dolardan satışta olacak.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz