YouTube “beğenmeme” özelliğine düzenleme getiriyor

0
252 Okunma
YouTube reklam gelirleri

Geçtiğimiz yıllar ortaya çıkan “beğenmeme” butonu; kullanıcılar tarafına bir hak olarak sunulsada bazı içerik üreticilerin başı bu özelik ile derde girmişti. Fikir belirtmenizi kolaylaştıran bu özellik, kimi zaman bir zorbalık haline gelmeye başlamıştı. YouTube bu özelliğe artık bir sınırlama getirecek.

“Beğenmeme” sayısı opsiyonel olacak

beğenmeme

Beğen butonunun yanına konumlandırılan beğenmeme butonu kısa zaman da kullanıcılar ve içerik üreticiler tarafından yaygınlaşmıştı. Fakat bazı kullanıcılar bunu yanlış amaçlarla kullanmaya başladı. İçerik üreticileri tarafından bir problem haline gelmeye başlayan buton ile ilgili YouTube yeni bir karar aldı. Bir değişiklik yapmaya karar verdiğini söyleyen YouTube, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Genel ‘beğenmeme’ sayısını göstermeyen birkaç yeni tasarım test aşamasında. Önümüzdeki haftalarda bu tasarımlardan birini görebilirsiniz. İçerik üreticileri, YouTube Studio üzerinden tam beğeni ve beğenmeme sayılarını yine de görüntüleyebilecek.”

YouTube Müzik kullanmanın 5 püf noktası

Açıklamada da bahsedildiği gibi beğenmeme butonu sadece içerik üreticilerine özel olacak. Özelliğin tamamen kaldırılması yerine böyle bir seçeneğin sunulması; içerik üreticilerin video hakkındaki geri dönütleri anlayabilmesine de imkan tanıyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz