WhatsApp kullanıcı dostu yeni özelliğini test etmeye başladı

0
98 Okunma
whatsapp

Geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan ve birçok kullanıcının yüreğine su serpen özellik, test aşamasına girdi. Android ve iOS cihaz arasındaki WhatsApp sohbet yedeği sorunu için son noktaya gelindi. Artık iki işletim sistemi arasında karşılıklı olarak mesaj yedeklerini taşımanız mümkün olacak.

Android cihazdan iOS’a WhatsApp sohbet yedeği taşımak mümkün olacak

Whatsapp mesaj geçmişi aktarımı

Bir süre önce iOS cihazlardan Android’e sohbet yedeği taşıma özelliği duyurulmuştu. Özellik geliştirilerek çapraz geçiş için hazır gale geldi. Artık Android cihazlardan iOS’a sohbet yedeği taşımakta mümkün olacak. Uzun bir süredir özellikle telefon değiştiren kullanıcıların problemi olan bu konu nihayet çözüm buldu. Eskiden sohbet yedekleri sadece aynı işletim sistemleri üzerinde geçiş yapabiliyordu. Artık iki işletim sistemi de çapraz geçişlere açık hale geldi.

Henüz test aşamasında olan özellik Samsung cihazlar için aktif durumda. Eğer Android 10 ve üzeri bir Samsung cihaza sahipseniz iOS sistemine ya da tam tersi şekilde aktarım yapabiliyorsunuz. Şimdilik tek marka ile sınırlı tutulan özellik bir süre sonra Android cihazlar üzerinde etkili olması bekleniyor. Bu özellikten faydalanabilmeniz için bir şart daha var. WhatsApp uygulamanızın Android sürümünüzün 2.21.17.25 veya üzeri, WhatsApp iOS sürümünüzün ise 2.21.170 veya üzeri olması gerekiyor.

WhatsApp görünmez olmak isteyenlere yeni bir seçenek getiriyor

Henüz test aşamasında olan özelliğin süreyi ne zaman tamamlayacağı bilinmiyor. Test sürecinin bitmesinin ardından özelliğin Samsung gibi diğer Android cihazlar için de aktif olması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz